Κοινωνία

16/02/2016 - 16:24

Βραβείο στους κατοίκους της Λέσβου από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου, έπειτα από συνδιαβούλευση με την 3η επιτροπή της συνέλευσης, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το ετήσιο βραβείο της στους κατοίκους της Λέσβου, για την αλληλέγγυα στάση τους και την γενικότερη βοήθειά τους προς τους πρόσφυγες, θύματα της προσφυγικής κρίσης στη Μεσόγειο.

Ως Δήμαρχος του νησιού της Λέσβου, ο κ. Σπύρος Γαληνός, κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεσογείου σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στα πλαίσια της 10ης ολομέλειας στις 19 Φεβρουαρίου 2016, η οποία θα φιλοξενηθεί από το Εθνικό Κοινοβούλιο της Αλβανίας, στα Τίρανα.

 

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM) είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 2005, μετά από δεκαπέντε χρόνια συνεργασίας μεταξύ των κρατών της περιοχής της Μεσογείου. Η συνεργασία επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η πολιτική, η κοινωνία, η οικονομία και περιβαλλοντικά ζητήματα. Τα μέλη αυτής της οργάνωσης έχουν συζητήσει τα θέματα αυτά σε περιοδικές διασκέψεις για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία, η πρώτη από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το 1990 και αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης.

Μοιράσου το άρθρο!