Κοινωνία

14/05/2014 - 14:06

Βράβευση των Προσκόπων της Λέσβου από το Δήμο Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, βράβευσαν τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Λέσβου, μιας και ολοκληρώνονται τα μαθήματα και τον μεγαλύτερο χορηγό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος και η κα Αντωνέλλη, ευχαρίστησαν, συνεχάρησαν και απένειμαν τιμητικό έπαινο για την παροχή δωρεάν ενισχυτικής  διδασκαλίας για τους άπορους μαθητές του νησιού μας, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Λέσβου, για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και εξέλιξη, στους εκπαιδευτικούς: Παύλο Τζαννέτο, Νικόλαο Γαβριήλ, Σαράντο Μιαούλη, Γεώργιο Λεμονό, Αικατερίνη Τζαννίδη, Ιωάννα Κέλλη, Νόρα Εμμανουήλ. Τόνισαν ότι η προσφορά καθηγητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όμως ήταν αδύνατον να αξιοποιηθούν όλοι από τον Οργανισμό μιας και δεν επαρκούσαν οι εγκαταστάσεις του για την μεγαλύτερη παροχή μαθημάτων.
 
Απονεμήθηκε, επίσης, τιμητικός έπαινος στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε μια συμβολική βράβευση, μιας και οι χορηγοί ήταν πάρα πολλοί. Βραβεύτηκαν οι Πρόσκοποι, καθώς ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός με την παροχή 5 τόνων τροφίμων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου.    
 
H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Λέσβου τιμά τις καθηγήτριες και τους καθηγητές, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και τους Προσκόπους, για τους 5 τόνους τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου, γνωρίζοντας – όπως είπε - ότι τους φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί είναι άνθρωποι που επιθυμούν να προσφέρουν αθόρυβα. «Πρέπει όμως - επεσήμανε η κα Αντωνέλλη - να δίνεται δημοσιότητα σε κάθε τέτοια προσπάθεια, που μεταδίδει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, στους εξαιρετικά δύσκολους αυτούς καιρούς. Μέχρι να εξαλειφθεί η ανάγκη λειτουργίας τέτοιων δομών, ο Δήμος Λέσβου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί, θα βρίσκεται κοντά στους αδύναμους συμπολίτες μας, με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο». 
 
«Όσο υπάρχουν συμπαραστάτες, όπως οι καθηγητές και οι Πρόσκοποι, που βραβεύουμε σήμερα, αλλά και όλοι οι άλλοι φορείς σύλλογοι και ιδιώτες, που συνδράμουν στο έργο που επιτελούμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι οι προσπάθειες μας πιάνουν τόπο. Τους ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου, εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας, για το πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν», είπε αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη, επίσης,  το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, την Αντιδήμαρχο, Αναστασία Αντωνέλλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και τους συνεργάτες της, για τις πρωτοπόρες και στοχευμένες κοινωνικές τους παρεμβάσεις.
 
Οι εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες και οι Πρόσκοποι, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και την κα Αντωνέλλη για τη βράβευση, επισημαίνοντας ότι απλά έκαναν το καθήκον τους.  Δήλωσαν, παράλληλα, ότι θα βρίσκονται πάντα στη διάθεση του Δήμου, για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.      
 
 

Μοιράσου το άρθρο!