Κοινωνία

29/09/2015 - 14:28

Ξεκίνησε η Προσκοπική χρονιά σε όλη τη Λέσβο

Με τους καθιερωμένους αγιασμούς, χαμόγελα και πολλά καινούργια πρόσωπα ξεκίνησε το περασμένο Σαββάτο 27 Σεπτεμβρίου, η φετινή προσκοπική περίοδος για τo 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης και το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας στην πλατεία Λευκονοίκου στο Μόλυβο.

Παρούσα στην έναρξη της καινούργιας προσκοπικής χρονιάς στη Μυτιλήνη η Αντιδήμαρχος νέας γενιάς, εθελοντικών οργανώσεων και εξυπηρέτησης του πολίτη Αθηνά Ιωσηφέλλη.

- Η συγκέντρωση των λυκοπούλων στο 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων γίνεται κάθε Σαββάτο στις 12 το μεσημέρι και η αντίστοιχη των Προσκόπων κάθε Σαββάτο επίσης, στις 11 το μεσημέρι.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 6932 408758.

- Η συγκέντρωση των λυκοπούλων στο 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας γίνεται κάθε Σαββάτο στις 3 το μεσημέρι και η αντίστοιχη των Προσκόπων κάθε Σαββάτο επίσης, στις 11 το μεσημέρι.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 6977 779803.

- Επίσης, την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, το 2ο Σύστημα  Προσκόπων Μυτιλήνης με τον καθιερωμένο αγιασμό του, ξεκινά το δικό του μοναδικό ταξίδι στη φαντασία, στην περιπέτεια και στις καινούργιες γνώσεις στην Προσκοπική Εστία στο Μακρύ Γιαλό.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης λειτουργεί κάθε Κυριακή  στις 11,30 πμ στην Προσκοπική Εστία στο Μακρύ Γιαλό αφού τα προβλήματα που υπάρχουν στα Τσαμάκια δεν επιτρέπουν τη χρήση της Εστίας του που βρίσκεται μέσα στο άλσος. Πληροφορίες στο τηλ. 6945 145682.

 

Και στα τρία Συστήματα της Περιφέρειας Προσκόπων Λέσβου λειτουργούν Αγέλες Λυκοπούλων (παιδιών ηλικίας μαθητών Δημοτικού έως Ε Δημοτικού), Ομάδες Προσκόπων (νέων ηλικίας ΣΤ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου) και Κοινότητες Ανιχνευτών (εφήβων ηλικίας μαθητών Λυκείου). 

Μοιράσου το άρθρο!