Κοινωνία

08/08/2020 - 18:06

Ξεσηκωμός στη Μόρια - Οργή προκαλεί το ΦΕΚ με την μίσθωση κτημάτων για την επέκταση του ΚΥΤ

Η χθεσινή αποκάλυψη του ΦΕΚ για την επέκταση της Μόριας προκαλεί αντιδράσεις.

 

Υπενθυμίζουμε ότι χθες το μεσημέρι το Lesvospost.com αποκάλυψε το ΦΕΚ  σύμφωνα με το οποίο "χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση δομών προσωρινής υποδοχής σε δυο γεωτεμάχια".  Η δημοσίευση του ΦΕΚ προκάλεσε δημοσιεύματα και σε άλλα ΜΜΕ και δεκάδες σχόλια στα social media καθώς και αντιδράσεις από πολιτικά πρόσωπα. 

 

 

Την Τετάρτη οι σύλλογοι της Μόριας ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση.  Αναλυτικά το κάλεσμα τους: 

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2Ο20 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ,
(ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ)
ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ (ΦΕΚ ΣΤΙΣ 6/8/20), ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ - ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΡΙΑΣ
Διχάλα
Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας
Ιππικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μόριας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μόριας

 

----------

Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας. Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων, μετά την έκδοση του ΦΕΚ με αρ. Φ. 3300 περί χορήγησης άδειας χωροθέτησης και κατασκευής δομής σε κτήματα που βρίσκονται στη θέση «Μάντζαρη» και «Μάρμαρο» στην περιοχή της Μόριας, αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 19.00 ,στην περιφερειακή οδό, στο ύψος του νεκροταφείου της Παναγιούδας.

Αντιδρούμε στον απολυταρχισμό, στην εξαπάτηση , στην προσβολή και απαιτούμε τον άμεσο προγραμματισμό κλεισίματος του ΚΥΤ της Μόριας έως τον Μάρτιο! Κανένα ΚΥΤ εντός κατοικημένου οικισμού…Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους κατόπιν διαβούλεσης και από τα κάτω προς τα πάνω , ειδικότερα αν είναι βαλλόμενες και προσβαλλόμενες από κεντρικές πολιτικές.

Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας εφαρμόζoντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον covid-19 (μάσκες, απόσταση).

Μοιράσου το άρθρο!