Κοινωνία

14/08/2019 - 13:17

Υγειονομική βόμβα σε χωριό της Λέσβου... Γουρούνια!

Στα τέλη Ιουνίου 2019, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έγινε αποδέκτης καταγγελιών για ένα αυτοσχέδιο χοιροστάσιο κοντά στην είσοδο του χωριού Κλειώ Λέσβου. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, το μέρος ήταν κυριολεκτικά μια υγειονομική βόμβα και οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων ήταν άθλιες, ενώ παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις προς τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης ακόμα και από τις κοινοτικές αρχές, αυτός δεν άλλαξε τακτική. 

Έτσι, στις αρχές Ιουλίου 2019 μεταβήκαμε επιτόπου συνοδεία της Δασοφυλακής όπου και αντικρύσαμε τις εικόνες που βλέπετε. Σε ένα χώρο περίπου 80τμ στοιβάζονταν δεκάδες γουρούνια κάθε ηλικίας, σε συνθήκες απερίγραπτης βρωμιάς, χωρίς κατάλληλη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, και κάποια εξ αυτών τραυματισμένα. Έγινε καταγγελία στην Υγιειονομική Υπηρεσία ενώ στον ιδιοκτήτη του χώρου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 (χίλια) ευρώ, βάσει του Ν.4039/2012 περί προστασίας των ζώων, το οποίο και επικυρώθηκε από τη Δνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου στις 27 Ιουλίου 2019 (δείτε εδώ την απόφαση στην διαύγεια με όλα τα στοιχεία ). 


Παράλληλα, το προσωπικό της Δασοφυλακής κατέστησε απολύτως ξεκάθαρο στον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων πρέπει να βελτιωθούν άμεσα διαφορετικά τα επόμενα πρόστιμα θα είναι πολλαπλάσια.

Μοιράσου το άρθρο!