Κοινωνία

10/05/2021 - 17:21

Υγειονομική βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης

Παρέμβαση από την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Υγειονομική βόμβα ήταν σήμερα (10.5.2021) οι δύο αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης, με 35 περίπου κρατούμενους (12 στη μια και 24 στην άλλη) να συνωστίζονται μαζί με τις συνοδείες τους, τους απαραίτητους δικηγόρους, μάρτυρες, λοιπή φρουρά, δικαστές κλπ, κατά παράβαση των σχετικών υγειονομικών περιορισμών των ΚΥΑ (μέχρι 15 άτομα σε κάθε αίθουσα, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου) αλλά και της αναγκαίας ασφαλείας.

Και τούτο διότι το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, δεν διαθέτει ένα χώρο ασφαλούς φύλαξης των κρατουμένων, αν και θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί το κτίριο (βλ. σημειωμένο με κύκλο) που είναι εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο στον προαύλιο χώρο.

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση και ζητά από τις Διοικήσεις του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, την Ολομέλεια των δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση και μόνιμη επίλυση αυτού του σημαντικού προβλήματος, αφού αποτελεί μείζον θέμα υγείας αλλά και ασφαλείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΓΚΙΛΙΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!