Κοινωνία

04/08/2016 - 01:14

Υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου αμαύρωσαν τη συναυλία του Δ.Σαββόπουλου και της Ελ.Βιτάλη

Κ

άστρο Μυτιλήνης , 3 Αυγούστου 2016. Συναυλία των Διονύση Σαββόπουλου και Ελένης Βιτάλης. Πως δύο υπάλληλοι του Δήμου Λέσβου μπορούν να αμαυρώσουν τη  μεγαλύτερη και σπουδαιότερη συναυλία του καλοκαιριού.

Οι κύριοι Αστυρακάκης  (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού) και Γαληνός (Δήμαρχος Λέσβου)  μπορούν από σήμερα να είναι υπερήφανοι για τους δύο υπαλλήλους που ήταν στο Κάστρο Μυτιλήνης στη συναυλία των Σαββόπουλο –Βιτάλη. Μια μεγαλειώδη συναυλία που συγκέντρωσε πάνω από 2.000 άτομα αμαυρώθηκε από τον τραμπουκισμό του υπαλλήλου του Δήμου Λέσβου.  

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου είχε ως αποτέλεσμα  να μην επαρκούν όλα τα καθίσματα και να υπάρχουν αρκετά όρθια άτομα. Υπήρχαν αρκετά άτομα που ήταν όρθια δίπλα στην σκηνή.  Ένα από αυτά τα άτομα ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικό. Χαιρετούσε τους Σαββόπουλο και Βιτάλη , χόρευε και γενικά έδειχνε να είναι στον κόσμο του. Αξίζει να τονιστεί ότι κανείς δεν είχε ενοχληθεί από τη συμπεριφορά του παρά μόνο μερικά άτομα από την πρώτη σειρά ( που συνήθως είναι με προσκλήσεις από το Δήμο Λέσβου και… έχουν την τάση να θεωρούν κτήμα τους το χώρο εκδηλώσεων).  Ο  «ενοχλητικός τύπος» στο πρώτο μέρος της συναυλίας  περιορίστηκε στην άκρη της σκηνής.  Στο δεύτερο όμως μέρος της συναυλίας ήθελε να είναι στο κέντρο της σκηνής. Αξίζει να τονιστεί ότι δεν έκρυβε το οπτικό πεδίο σε κανέναν αφού η σκηνή έχει ικανοποιητικό ύψος,.

Μερικά άτομα της πρώτης σειράς διαμαρτυρήθηκαν στην ξανθιά υπάλληλο(;)  του Δημοτικού Θεάτρου (που κανείς δεν ξέρει κάτω από ποιο καθεστώς δουλεύει καθημερινά στο Δημοτικό Θέατρο).  Η υπάλληλος με βάση όσα υποστηρίζει μετά την παρατήρηση στον «ενοχλητικό τύπο»… τον άκουσε να την βρίζει. Τότε θεώρησε καλό να φωνάξει το γεροδεμένο υπάλληλο του Δήμου Λέσβου  … τον κύριο Άρη να "καθαρίσει". Ο ξυρισμένος εύσωμος υπάλληλος του Δήμου Λέσβου μπροστά στη σκηνή , μπροστά στα μάτια των Σαββόπουλο – Βιτάλη, μπροστά στα μάτια 2.000 θεατών άρχισε να σπρώχνει και να βρίζει εν ψυχρώ τον «ενοχλητικό τύπο» και μαζί όλους όσους ήταν δίπλα του. Ήταν τόσο βίαιος που όταν με τις σπρωξιές του  έφτασε μπροστά σε μια γυναικά δεν δίστασε να την σπρώξει και εκείνη, να της ρίξει κάτω το ποτό και θα άπλωνε χέρι επάνω της αν δεν ήταν δίπλα του άλλα άτομα να τον συγκρατήσουν.  

Αξίζει να τονιστεί ότι μεγάλο μέρος του κόσμου φώναξε « άσε τον άνθρωπο να χορέψει» , «ντροπή σου τραμπούκε» κτλ.  . Μέσα σε αυτό το χαμό οι Σαββόπουλος – Βιτάλη αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συναυλία και να ζητήσουν την απομάκρυνση του υπαλλήλου του Δήμου Λέσβου. Μέσα στις αποδοκιμασίες και μετά την παρέμβαση των καλλιτεχνών ο θερμόαιμος υπάλληλος του Δήμου Λέσβου απομακρύνθηκε….

Η συναυλία συνεχίστηκε κανονικά και ο «ενοχλητικός τύπος»  συνέχισε να είναι μπροστά στη σκηνή μαζί με άλλα άτομα και… όλοι μαζί απόλαυσαν τη συνέχεια χωρίς να υπάρχει το παραμικρό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψύχραιμη στάση του υπαλλήλου από την ΗΧΩ ΑΕ (εταιρεία που είχε την ευθύνη του ήχου και του φωτισμού). Ο υπάλληλος από την ΗΧΩ ΑΕ με την ευγένεια του και τη διακριτική του στάση βόηθησε να επέλθει η ισορροπία και ασφαλώς του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Ο Δήμος Λέσβου ας προβληματιστεί με τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του… Ο Δήμος Λέσβου ας προβληματιστεί με τις εργολαβικές προσκλήσεις που δίνει στις πρώτες σειρές και σε όσους θεωρούν το χώρο κτήμα τους…  Ας σκεφθεί ο Δήμος Λέσβου για τη διάταξη των καθισμάτων που δεν προβλέπει κενό χώρο μπροστά στη σκηνή. Ο Δήμος Λέσβου αν θέλει να μιλάει για πολιτισμό ας εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους του που εργάζονται στο χώρο του πολιτισμού...

Τέλος αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες και στους συντελεστές της συναυλίας που παρουσιάσαν ένα υπέροχο πρόγραμμα! 

Μοιράσου το άρθρο!