Κοινωνία

29/06/2017 - 11:50

Υπάρχουν Άνθρωποι στη Μυτιλήνη !

Ε

ίναι στιγμές που λες ότι η ελπίδα δεν έχει χαθεί.... Και η ελπίδα δεν μπορεί να χαθεί όσο υπάρχουν Άνθρωποι.


Χθες (28-06-2017) το Lesvosnews.net φιλοξένησε την κραυγή αγωνίας μιας οικογένειας στη Λέσβο που το σπίτι τους κρίθηκε ακατάλληλο από τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 στη Λέσβο.


"Το σπίτι μου στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου έπαθε μεγάλη ζημιά. Και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος το έβγαλε ακατάλληλο. Εγώ και ο σύζυγός μου έχουμε τρία παιδιά. Προς το παρόν μένουμε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πρέπει να απομακρυνθούμε καθώς λήγει η σύμβαση του ξενοδόχου με τους φορείς του Δημοσίου.  Αναζητούμε εδώ και ημέρες σπίτι στον Πολιχνίτο αλλά κανένας ιδιοκτήτης δεν δέχεται να μας το μισθώσει αν δεν υπάρχει απόφαση έγκρισης επιδότησης του ενοικίου όπως έχουν υποσχεθεί. Αποτέλεσμα είναι την Παρασκευή εγώ , ο σύζυγός μου και τρία μικρά παιδιά να βρεθούμε κυριολεκτικά στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και δεν έχουμε χρήματα ούτε για φαγητό. Πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα. Ντρέπομαι για όλους αυτούς που απλά ήρθαν και έδωσαν υποσχέσεις."
 

Λίγες ώρες μετά το παραπάνω δημοσίευμα ένας πολίτης της Μυτιλήνης, ένας Άνθρωπος ήρθε σε επικοινωνία με το Lesvosnews.net και μας ζήτησε να συναντηθούμε ώστε να μας δώσει το ποσό των 400 ευρώ με την ελπίδα να μπορέσει η οικογένεια να μισθώσει κάποιο σπίτι στην περιοχή του Πολιχνίτου.
Πραγματικά σήμερα (29-06-2017)  το πρωί συναντήθηκε με τον διαχειριστή του Lesvosnews.net  και παρέδωσε το ποσό των 400 ευρώ.  Είναι ένας Άνθρωπος της Μυτιλήνης, προσφέρει αυτό το ποσό από το δικό του υστέρημα, έχει την οικογένειά του, έχει τις δικές του υποχρεώσεις αλλά ένιωσε μια βαθύτατη ανάγκη να προσφέρει...
Το μόνο του αίτημα να μείνει ανώνυμος! Να μην μάθει κανείς την ταυτότητα του!  Ούτε η οικογένεια  που πριν από λίγο έλαβε τα χρήματα με τη διαμεσολάβηση του Lesvosnews.net  δεν έμαθε την ταυτότητά του...
Ελπίζει μόνο το παράδειγμά του να ακολουθήσουν κι άλλοι...
 

Μοιράσου το άρθρο!