Κόσμος

15/03/2016 - 20:27

Ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες-Εξουδετερώθηκε ένας ύποπτος

yle="text-align: justify;">Ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βελγικές και γαλλικές αρχές στις Βρυξέλλες.

 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την εισαγγελία του βελγίου έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί ενώ την είδηση ότι «εξουδετερώθηκε» ύποπτος στην έφοδο μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης κατά τη διάρκεια μιας εφόδου σήμερα στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το νότιο τομέα της πόλης, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκονται στο σημείο. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία και νηπιαγωγεία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση με την περιοχή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί έκλεισαν, ανέφεραν περίοικοι.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Φόρεστ κατά τη διάρκεια μιας εφόδου «στο πλαίσιο των ερευνών των επιθέσεων στο Παρίσι» και ότι αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά.
«Στο πλαίσιο μιας εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός (στο να περιγράψω τις ακριβείς) συνθήκες» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ από το Αμπιτζάν, που επισκέπτεται.
Θα είμαι «προσεκτικός καθώς μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα προβώ σε περαιτέρω σχόλια από το να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αυτό συνέβη» πρόσθεσε ο ίδιος.
Γύρω στις 16.30 τοπική ώρα κι ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει περιμετρικά τον δρόμο Ντριέ στο Φόρεστ, αντήχησαν εκ νέου πυροβολισμοί στην περιοχή, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο δήμαρχος του διαμερίσματος Φόρεστ των Βρυξελλών, όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος είπε στην εφημερίδα Le Soir ότι ένας ή περισσότεροι άνθρωποι είχαν ταμπουρωθεί νωρίτερα σε ένα διαμέρισμα και ότι δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επιπλέον ενδέχεται να διαφεύγουν.
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς μετέδωσαν επίσης ότι άκουσαν πυροβολισμούς να πέφτουν ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στους δρόμους περιμετρικά της περιοχής που είχε γίνει η έφοδος.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε ότι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας συμμετείχαν επίσης στην έφοδο στη βελγική πρωτεύουσα, όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου από νεαρούς Βέλγους και Γάλλους, ορισμένοι εκ των οποίων πολέμησαν στη Συρία.
«Η επιχείρηση συνδέεται με τις επιθέσεις του Παρισιού» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας εκπρόσωπος τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου.
Στρατιώτες παραμένουν στους δρόμους στις κεντρικές Βρυξέλλες καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.
 
Στόχος της επιχείρησης δεν ήταν ο Σαλα Αμπντεσλαμ
Στόχο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες δεν ήταν ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία.
«Η επιχείρηση δεν στοχοθέτησε τον Σαλά Αμπντεσλάμ όμως το περιβάλλον ενός ή περισσότερων εκ των 11 Βέλγων στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες» επισήμανε αυτή η πηγή.
Πυροβολισμοί ακούγονται στις Βρυξέλλες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια αστυνομική επιχείρηση, δύο ώρες έπειτα από μία έφοδο των αρχών σε μια κατοικία σε σχέση με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή.
Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν νωρίτερα πυρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της εφόδου.
 
Τοπικά ΜΜΕ
Για ανταλλαγή πυρών και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η επιχείρηση στο νότιο προάστιο Forest σχετίζεται με τα τρομοκρατική χτυπήματα στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.
Η εφημερίδα Dernière Heure αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε όπλο καλάσνικοφ –κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη- και ότι ο ένοπλος ή οι ένοπλοι παραμένουν ασύλληπτοι.
Το βελγικό αυτό προάστιο είναι κοντά στο Μολενμπέκ, «σπίτι» ορισμένων εκ των τρομοκρατών που συμμετείχαν στις επιθέσεις του Παρισιού.
 
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Marc John Ghyssels σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Soir αλλά τόνισε ότι δεν έχει γίνει γνωστό πόσους ύποπτους αναζητά η αστυνομία.
Από τον Νοέμβριο, οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό πιθανών συνεργατών των μακελάρηδων του Παρισιού.
 
 
πηγή: www.ethnos.gr
 

 

Μοιράσου το άρθρο!