Κόσμος

08/02/2023 - 14:07

Βίντεο σοκ με αγόρι από τη Συρία παγιδευμένο κάτω από τα ερείπια: "Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω"

Κάθε ώρα που περνά λιγοστεύουν οι ελπίδες για να ανασυρθούν περισσότεροι επιζώντες από τον καταστροφικό σεισμό που συγκόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Διασώστες από 45 χώρες συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τους Τούρκους συναδέλφους τους.

 

Η κατάσταση είναι εφιαλτική. Ένα νεαρό αγόρι από τη Συρία που ζει στην Τουρκία στην περιοχή του Ισκεντερούν, στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας, στην επαρχία Χατάι, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του μέσα από στο κτίριο του σπιτιού του το οποίο κατέρρευσε.

Βίντεο σοκ με αγόρι από τη Συρία παγιδευμένο κάτω από τα ερείπια: "Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω"


Καπνοί και εκτεταμένες υλικές ζημιές στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) όπου μετά τον φονικό σεισμό ξέσπασε φωτιά.

Το αγόρι παγιδεύτηκε. Χρησιμοποίησε την κάμερα του κινητού του για να στείλει κραυγή βοήθειας.

 

"Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω"

Στο βίντεο λέει ότι δεν είναι βέβαιος αν θα τα καταφέρει να βγει ζωντανός. "Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό το συναίσθημα κάποιου που το περνάει αυτό κάτω από τα ερείπια", λέει στο βίντεο το νεαρό αγόρι, καθώς ακούγονται κι άλλες φωνές δίπλα του - πιθανότατα η οικογένειά του ή άλλοι που μένουν στο ίδιο κτίριο.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παρά την αγωνία για τη ζωή του κάνει μετάδοση της κατάστασης:

"Όπως μπορείτε να δείτε είμαι κάτω από τα συντρίμμια. Υπάρχουν περισσότερες από δύο έως και τέσσερις οικογένειες και οι γείτονές μας. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Ταρακουνιούνται όλα. Φίλοι, έχουμε κολλήσει κάτω από τον σεισμό. Μητέρα! Είσαι καλά; Μαμά! Πες μου ότι κρύφτηκες κάπου. Παρακαλώ βοηθήστε!"

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στο τέλος φροντίζει να δώσει τη διεύθυνση του σπιτιού του.

 

Το αγόρι, που σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Jazeera ονομάζεται Φιράτ Γιάϊλα έχει ένα κανάλι στο YouTube γνωστό ως Charmquell.

Αργότερα, έγινε γνωστό μέσω αναρτήσεων ότι το αγόρι έχει σωθεί. Ωστόσο, είπε ότι η μητέρα του ήταν ακόμα κάτω από τα συντρίμμια.

 

 

thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!