Κόσμος

02/12/2013 - 23:38

Ελικόπτερο της αστυνομίας έπεσε σε παμπ στη Γλασκώβη

Ελικόπτερο της αστυνομίας έπεσε σε παμπ στη Γλασκώβη

yle="text-align: justify;">Το δυστύχημα συνέβη τη νύχτα της Παρασκευής και ως αργά χθες είχαν αναγνωριστεί τέσσερις από τους οκτώ νεκρούς, ενώ υπάρχουν και 32 τραυματίες.

Η μοίρα είχε συνωμοτήσει άσχημα καθώς το μπαρ «Clutha» στην καρδιά της Γλασκόβης ήταν κατάμεστο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία δημοφιλούς συγκροτήματος.

Τώρα οι Αρχές επισημαίνουν πως κανένα από τα στοιχεία δεν μπορεί να θεωρηθεί οριστικό, προτού απομακρυνθούν όλα τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και εκτιμηθεί η κατάσταση. Ερευνα ξεκίνησε ήδη για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Οικογένειες και φίλοι των θυμάτων τίμησαν χθες σε ειδικές τελετές τους δικούς τους ανθρώπους, ακολουθία εψάλη στον καθεδρικό ναό της Γλασκόβης, ενώ η πόλη αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από εκδηλώσεις μνήμης.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στο σημείο αμέσως μετά το δυστύχημα για να βοηθήσουν και ο πρωθυπουργός της Σκοτίας, Αλεξ Σάλμοντ, εξήρε το θάρρος απλών ανθρώπων που έσπευσαν να συνδράμουν τους συμπολίτες τους, κάνοντας λόγο για «μαύρη μέρα για τη Γλασκόβη, αλλά και ολόκληρη τη Σκοτία».

Η πρώτη εντύπωση των ανθρώπων που βρίσκονταν στο μπαρ ήταν ότι επρόκειτο για έκρηξη και προτού προλάβει κανείς να συνειδητοποιήσει την κατάσταση επικράτησε χάος μέσα σε ένα φρικτό σκηνικό με νεκρούς, τραυματίες, λιωμένα μέταλλα, συντρίμμια, καπνούς.

Χθες, οι σημαίες έπνεαν μεσίστιες και αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, εθνική γιορτή της Σκοτίας.


Πηγή: www.enet.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!