Κόσμος

19/03/2021 - 16:02

Γεμάτα εστιατόρια και παραλίες - Τι αναφέρει ο Αχιλλέας Πεκλάρης για τη ζωή στο Ισραήλ

Ένας φίλος της Λεσβου που έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί μας στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης περιγράφει πως είναι η ζωή στο Ισραήλ μετά τους εμβολιασμούς.

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης είναι Έλληνας δημοσιογράφος που εδώ και χρόνια ζει στο Ισραήλ. Μέσα από βίντεο που ανεβάζει καθημερινά στη σελίδα του στο Facebook δείχνει πώς είναι η ζωή στη χώρα μετά τον εμβολιασμό.

Ήδη η ευρεία πλειονότητα των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί και εκατομμύρια ακόμη πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Και ο Αχιλλέας Πεκλάρης, όπως λέει, έχει εμβολιαστεί και πλέον λειτουργεί κανονικά την επιχείρησή του με διοργάνωση ελληνικών βραδιών σε εστιατόρια της χώρας.

 

Τα εστιατόρια είναι κατάμεστα εδώ και ημέρες, πλήθη νεαρών πολιτών κατακλύζουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ, αν και η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους.

 

Στην τελευταία του ανάρτηση μάλιστα, την οποία συνόδευε βίντεο από ένα κατάμεστο από κόσμο εστιατόριο, ο Αχιλλέας Πεκλάρης εξηγούσε πόσο περίεργες φάνηκαν στον ίδιο αυτές οι εικόνες. «Χθες το βράδυ στο εστιατόριο η ατμόσφαιρα, η αίσθηση, είχε κάτι αλλόκοτο, ήταν λίγο τρίπι. Κάποιες στιγμές ένιωθες εντόνως αφύσικα έως άβολα, και δυσαναλόγως περίεργα για έναν τόσο οικείο χώρο (ένα απλό εστιατόριο). Τόσο έντονο, που έλεγες “ρε ‘συ μήπως το βλέπω στον ύπνο μου και ξυπνήσω, και έξω έχει ακόμα λόκνταουν και σκοτάδια;”.

Όμως κάποιες άλλες στιγμές, η αίσθηση ήταν ακριβώς η αντίστροφη: Ένιωθες τόσο οικεία, τόσο χαλαρά, τόσο γνώριμα, σε ένα τραπέζι με φαγητό, κρασί, φίλους, κόσμο, που αναρωτιόσουν αν ποτέ πραγματικά υπήρξε κορωνοϊός, λόκνταουν κ.λπ. ή όλα αυτά ήταν ένα κακό όνειρο και δεν συνέβησαν ποτέ», έγραψε συγκεκριμένα.

Μοιράσου το άρθρο!