Κόσμος

30/01/2022 - 17:12

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Καναδά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Φυγαδεύτηκε ο Πρωθυπουργός

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία καθώς χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον Καναδά, καθώς χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους και πολλοί φορτηγατζήδες, κατέβικαν μαζικά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Το αποτέλεσμα ήταν να φυγαδευθεί σε μυστική τοποθεσία ο πρωθυπουργός τoυ Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για την ασφάλειά του.

Στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, οι οδηγοί φορτηγών είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές της διαμαρτυρίας κατά της πρωθυπουργικής απόφασης να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid-19.

Τουλάχιστον 50.000 φορτηγατζήδες λαμβάνουν μέρος και σήμερα στην πραγματικά τεράστια κινητοποίηση των πολιτών στην καναδική πρωτεύουσα ενώ ο Φιλελεύθερος Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν την Οτάβα, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από την πλευρά του το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας.

Να σημειωθεί πως το "κονβόι της Ελεθερίας" που τελικά έστειλε σε μυστικό καταφύγιο τον Τριντό και την οικογένειά του, ξεκίνησε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα.

Μοιράσου το άρθρο!