Κόσμος

22/12/2013 - 20:29

Η κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ

style="text-align: justify;">Σοβαρά προβλήματα, καθώς και ανθρώπινα θύματα, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Η ένταση των φαινομένων είναι τέτοια ώστε εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους για τις μετακινήσεις τους θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι ή θα αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις ενόψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στις πτήσεις.
 
Συγκεκριμένα, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτύπησε σε πεσμένο δέντρο και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους στις περιοχές του Αρκάνσας και του Μισισσιπί. Σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ σοβαρά είναι και τα προβλήματα στις μετακινήσεις. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για έναν ακόμη νεκρό άνδρα, το σπίτι του οποίου κατέρρευσε από τους ισχυρούς ανέμους, ωστόσο οι αρχές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί, το Αρκάνσας και την Λουιζιάνα, για πάγο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και για χιονοπτώσεις σε περιοχές από το Κάνσας μέχρι το νοτιοανατολικό Ουινσκόνσιν.
 
πηγή: www.imerisia.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!