Κόσμος

13/09/2022 - 12:47

«Κομβόι προσφύγων» ετοιμάζεται από Συρία για Ελλάδα μέσω Τουρκίας

Για «νέο προσφυγικό κύμα» προειδοποιεί η Milliyet: «Κομβόι προσφύγων» ετοιμάζεται από Συρία για Ελλάδα μέσω Τουρκίας

Με νέο προσφυγικό κύμα απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα δια της εφημερίδας Milliyet, η οποία στο σημερινό πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για "κονβόι προσφύγων" -ως επί το πλείστον Σύρων- που ετοιμάζεται να κινηθεί προς την Ευρώπη.

Το δημοσίευμα επικαλείται γκρουπ στο Telegram και στο Facebook, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με τα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα.

H Milliyet, αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP τη Δευτέρα, αναφέρει πως ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία, οργανώνει μεταφορά προσφύγων συμπατριωτών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Milliyet: "Κονβόι προσφύγων ετοιμάζεται να κινηθεί προς την Ευρώπη"

Από το κανάλι που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα Telegram δίνονται πληροφορίες για το τι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μετανάστες για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, όπως υπνόσακοι, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α.

 

Οι διοργανωτές, μιλώντας ανώνυμα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τόνισαν πως η δεκαχρονη παραμονή στην Τουρκία τους κούρασε και πως στόχος τους είναι να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα σημειώνει πως οι δημιουργοί του καναλιού στο Telegram, και στα αλλα κοινωνικά δίκτυα, εδρεύουν στην περιοχή Γενιμπόσνα της Κωνσταντινούπολης.

Το δημοσίευμα της Milliyet, που προαναγγέλλει προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, δημιουργεί κλίμα ανάλογο με αυτό που προηγήθηκε τον Μάρτιο του 2020 και τα γεγονότα του Έβρου. 

Μοιράσου το άρθρο!