Κόσμος

15/07/2016 - 06:44

Μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας - Δεκάδες νεκροί - Παγκόσμιο σοκ

Ένα φορτηγό όχημα έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και υπάρχουν 73 νεκροί και περίπου εκατό τραυατίες, σύμφωνα με τις αντικρουόμενες αναφορές. Νωρίτερα το γραφείο του εισαγγελέα έκανε λόγο για 60 νεκρούς.


Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές αυτόπτων μαρτύρων ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του οδηγού και της αστυνομίας. Πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία στο φορτηγό που έπεσε στο πλήθος

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον τόπο της τραγωδίας και απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε στο Παρίσι, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του. «Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον (γάλλο πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς και τον (γάλλο υπουργό Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ», ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος.

Πρόκειται σύμφωνα με ευρωπαίους αναλυτές για απίστευτο τρομοκρατικό χτύπημα πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα

Μοιράσου το άρθρο!