Κόσμος

18/01/2016 - 06:14

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και ξένοι πολίτες

Τουλάχιστον 29 άτομα από 18 διαφορετικές εθνικότητες σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ξενοδοχείο στην Μπουρκίνα Φάσο, από ενόπλους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τα υπουργεία εξωτερικών ξένων χωρών, τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν Γάλλοι, δύο Ελβετοί, ένας Ολλανδός και έξι Καναδοί.

 

Τρεις τζιχαντιστές, ανάμεσά τους ένας Άραβας και δύο Αφρικανοί, σκοτώθηκαν στην επιχείρηση κατά των ενόπλων στο ξενοδοχείο Splendid και σε καφέ της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου. Ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο είπε ότι δύο από τους δράστες της επίθεσης ήταν γυναίκες. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ένας πέμπτος δράστης μπήκε σε ένα μπαρ και κατάφερε να διαφύγει.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν 150 ομήρους. Τουλάχιστον 33 άτομα έχουν τραυματιστεί. Ο υπουργός Ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο, Σιμόν Καμπαορέ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να ερευνούν το ξενοδοχείο.

Μοιράσου το άρθρο!