Κόσμος

01/01/2022 - 20:39

Νέα ανησυχία, το πρώτο κρούσμα ταυτόχρονης νόσησης με γρίπη και κορονοϊό: Florona

Από την αρχή του χειμώνα οι ειδικοί και οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για την επικίνδυνη συνύπαρξη του κορονοϊού και της γρίπης, αλλά και τις συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τα συστήματα υγείας.

Σαν να μην έφτανε το σφοδρό κύμα της πανδημίας που με τη μετάλλαξη Όμικρον έχει χτυπήσει τον πλανήτη, στο Ισραήλ εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα florona. Η ονομασία αυτού του συνδυασμού πήρε το όνομά της από το flu που σημαίνει γρίπη και corona που σημαίνει κορονοϊός, με πηγές του υπουργείου Υγείας της χώρας να εξηγούν ότι σε αυτή την περίπτωση και τα δύο στελέχη επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό.

Το κρούσμα καταγράφηκε στο στο Ιατρικό Κέντρο Rabin και είναι μία έγκυος γυναίκα η οποία έχει γρίπη και παράλληλα νόσησε με κορονοϊό, όπως μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot. H γυναίκα δεν διατρέχει μέχρι στιγμής κανένα κίνδυνο, ενώ οι Αρχές ερευνούν εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα Florona.

 

Ο καθηγητής Arnon Vizhnitser, διευθυντής του Γυναικολογικού Τμήματος των νοσοκομείων, είπε: "Πέρυσι, δεν είχαμε κρούσματα γρίπης σε εγκύους ή γυναίκες που γεννούν. Σήμερα, βλέπουμε κρούσματα τόσο του κορονοϊού όσο και της γρίπης. Βλέπουμε όλο και περισσότερες έγκυες γυναίκες με γρίπη.

Είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίζεις μια γυναίκα που έρχεται με πυρετό κατά τον τοκετό. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κορονοϊό ή γρίπη".

Όσον αφορά τα συμπτώματα αυτής της συνδυαστικής νόσους, δήλωσε: "Το μεγαλύτερο μέρος της ασθένειας είναι αναπνευστικό. Η ασθενής δεν παρουσίασε ασυνήθιστα σοβαρά συμπτώματα. Διαγνώστηκε με γρίπη και κορονοϊό μόλις έφτασε στο νοσοκομείο".

Το Ισραήλ βιώνει κύμα γρίπης, καθώς τα ισραηλινά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής περιθάλψει 1.849 ασθενείς με αυτή την ασθένεια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή και ο κοροναϊός σαρώνει τη χώρα καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων.

Μοιράσου το άρθρο!