Κόσμος

28/06/2022 - 13:41

Ο Τούρκος εμπνευστής της "Γαλάζιας Πατρίδας" ζητά αποκλεισμό Λέσβου, Σάμου και Καστελόριζου

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. και "θεωρητικός" της "Γαλάζιας Πατρίδας", Τζιχάτ Γιαϊτζί, αναφέρει πως ο αποκλεισμός αυτών των νησιών θα οδηγούσε σε εξέγερση των κατοίκων κατά των ελληνικών αρχών.

Δεν έχουν όρια οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, καθώς μετά τις συνεχείς αμφισβητήσεις από την πολιτική ηγεσία στην Άγκυρα, την σκυτάλη πήρε ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. και "θεωρητικός" της "Γαλάζιας Πατρίδας", Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Μιλώντας στο HaberTurk, ο Γιαϊτζί πρότεινε να αποκλειστούν τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου και του Καστελόριζου, ώστε να πιεστεί η Ελλάδα και να υποκύψει στον τουρκικό εκβιασμό για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

"Μπορούμε να γονατίσουμε την Ελλάδα χωρίς να πολεμήσουμε" δήλωσε ο εθνικιστής ναύαρχος ε.α., δείχνοντας έναν χάρτη όπου παρουσιάζει κυκλωμένα τα τρία συγκεκριμένα νησιά.

 

Και σαν να μην έφτανε η αδιανόητη αρχική πρόταση που έκανε, συνέχισε λέγοντας πως ο αποκλεισμός αυτών των νησιών θα οδηγούσε σε εξέγερση των κατοίκων κατά των ελληνικών αρχών!

"Σε Λέσβο, Σάμο και Καστελόριζο, χωρίς να αποβιβάσουμε καθόλου στρατό και χωρίς καθόλου να ρίξουμε πυρά. Μόνο να τα απομονώσουμε και να τα αποκλείσουμε και σε μια εβδομάδα ο κόσμος εκεί θα εξεγερθεί κατά της Ελλάδας", δήλωσε ευθαρσώς στο HaberTurk.

πηγη: thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!