Κόσμος

08/10/2019 - 18:26

Προς πώληση τουρκική νησίδα απέναντι από τη Λέσβο

Πωλητήριο έχει μπει σε δύο τουρκικές νησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες είναι ιδιοκτησία ιδιωτών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις νησίδες Karaca που βρίσκεται μέσα στον κόλπο της Μαρμαρίδας, στην νοτιοδυτική επαρχία Μούγλα της Τουρκίας, απέναντι από την Κω και τη νησίδα Çiçek στη δυτική επαρχία Μπαλικεσίρ, απέναντι από την Λέσβο, οι οποίες πωλούνται μέσω της κτηματομεσιτικής Bosforce Real Estate Development and Marketing Company με έδρα την Κωνσταντινούπολη, με online ροσφορές στο διαδίκτυο. Η τιμή της νησίδας Karaca εκτιμάται στα 210 εκατ. λίρες (32,725 εκατ. ευρώ) και της Çiçek se 115 εκατ. λίρες (17,92 εκατ. ευρώ).

Η νησίδα Karaca έκτασης 316.000 τ.μ. αγοράστηκε το 1980 από έναν Τούρκο επιχειρηματία, που ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαθέτει τρεις κατοικίες, ένα εστιατόριο και μια μικρή μαρίνα. Η νησίδα Ciçek οποίο εκτείνεται σε 265.000 τ.μ. και απέχει 12 χλμ. από το Αϊβαλί, ενώ διαθέτει τρεις κατοικίες. Η νησίδα ανήκει σήμερα σε τρεις οικογένειες.

 

news.gr

Μοιράσου το άρθρο!