Χρόνος ανάγνωσης :
2'Σε τουλάχιστον 20 ανήλθαν οι νεκροί και σε 150 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός συρμού του Μετρό της Μόσχας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.
«Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο», δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Όλεγκ Σαλαγκάι σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική τηλεόραση, ενώ αυξάνεται συνέχεια ο απολογισμός των νεκρών.
«Επτά σοροί παραδόθηκαν στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα και βρίσκονται στην αίθουσα του σταθμού.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Έξι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο πρώτο βαγόνι. Στο δεύτερο βαγόνι, εξακολουθούν να βρίσκονται έξι πτώματα», δήλωσε παράλληλα στο Ρία Νοβόστι ο Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, αναπληρωτής διευθυντής της πτέρυγας του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την Μόσχα.
«Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο Μετρό. Έγινε ένα δυστύχημα, σκοτώθηκαν άνθρωποι», δήλωσε αντιδρώντας ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε την αυριανή ημέρα πένθους για τα θύματα.
Τα αίτια του δυστυχήματος αυτού δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν. Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Μαρκίν δήλωσε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε έναν αριθμό αιτιών, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου να παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα ένα από τα βαγόνια. Ο ίδιος απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Ο Μαρκίν είχε δηλώσει εξάλλου νωρίτερα ότι ο εκτροχιασμός σημειώθηκε όταν ο συρμός φρενάρισε απότομα σε μια σήραγγα και επέρριψε την ευθύνη γι' αυτό σε εσφαλμένο σήμα.
«Το σήμα αυτό εμφανίστηκε εσφαλμένα λόγω μιας πτώσης της τάσης του ρεύματος», σημείωσε.
Το δυστύχημα συνέβη στην "μπλε γραμμή" του Μετρό, στις 08:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδος), ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, τον σταθμό που βρίσκεται στο πιο μεγάλο βάθος σε όλο το Mετρό και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβάρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2008.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν δεκάδες αιμόφυρτους επιβάτες όπως και άλλους που βρίσκονται παγιδευμένοι στα γεμάτα με καπνό βαγόνια.
Το δυστύχημα αυτό πιστεύεται ότι είναι το χειρότερο που σημειώνεται στην 79χρονη ιστορία του μετρό της Μόσχας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των πιο πολυσύχναστων του κόσμου. Μεταφέρει καθημερινά περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες.
πηγή: www.tanea.gr
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Πάπας Λέων ΙΔ’ | Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις ΗΠΑ είναι ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Ο Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος Πάπας, μετά και από την τέταρτη ψηφοφορία στο Κονκλάβιο οπότε και...
«Habemus Papam»
Λευκός καπνός υψώθηκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, κάτι που σημαίνει ότι εκλέχθηκε νέος...
Εκλογή Πάπα: Μαύρος καπνός στο Βατικανό – Σήμερα θα διεξαχθούν τέσσερις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου ποντίφικα
Η πρώτη ψηφοφορία των 133 μελών του κονκλαβίου για την εκλογή του νέου ποντίφικα ήταν άκαρπη και...
Βίντεο: Σκότωσε στη μέση του δρόμου κατά την απόπειρα απαγωγής την πρώην σύζυγό του!
Στη δολοφονία της 34χρονης Μπαχάρ Ακσού, η οποία δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στο Σισλί της...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις