Κόσμος

27/09/2014 - 11:58

Σοκ στις ΗΠΑ: Απολύθηκε και αποκεφάλισε συναδέλφισσα του

style="text-align: justify;"> 
Αμερικανός, που είχε πρόσφατα προσπαθήσει να πείσει πολλούς συναδέλφους του στη δουλειά να ασπαστούν το Ισλάμ, αποκεφάλισε τον έναν εξ αυτών με ένα μαχαίρι αφού πληροφορήθηκε ότι απολύθηκε.
 
Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή, η τραγωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη σε μία εταιρεία διατροφικών προϊόντων στην Οκλαχόμα, στις κεντρικές ΗΠΑ, όπου εργαζόταν ο ύποπτος ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Αλτον Νόλεν και είναι 30 ετών. 
 
Μόλις έμαθε ότι τον απέλυσαν «ο Νόλεν πήγε στον χώρο στάθμευσης, οδήγησε το αυτοκίνητό του έως την είσοδο της εταιρείας (...) έπειτα μπήκε από την κεντρική είσοδο και έφθασε στον χώρο υποδοχής» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Μουρ, Τζέρεμι Λούις. 
 
«Ο Νόλεν συνάντησε (τη συνάδελφό του) Κολίν Χάφορντ και τη σκότωσε με ένα μαχαίρι (...). Αμέσως μετά της έκοψε το κεφάλι» προσέθεσε ο Τζέρεμι Λούις. 
 
Ο δράστης στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός άλλου συναδέλφου του προτού ανοίξει πυρ εναντίον του ο διοικητικός γενικός διευθυντής της εταιρείας. Το δεύτερο θύμα και ο ύποπτος έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. 
 
«Αφού απευθύναμε ερωτήσεις σε συναδέλφους του Νόλεν, μάθαμε ότι πρόσφατα προσπάθησε να πείσει πολλούς εργαζομένους να ασπαστούν τη μουσουλμανική θρησκεία» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου. Λόγω της φύσης της δολοφονίας η τοπική αστυνομία κάλεσε το FBI. 
 
Ο Αλτον Νόλεν, 30 ετών, φέρεται ως δράστης της δολοφονίας και του αποκεφαλισμού της γυναίκας.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας υπογράμμισε ότι ο ύποπτος «δεν επρόκειτο να συλληφθεί εάν (ο διευθυντής) δεν τον είχε σταματήσει». Αυτός ο τελευταίος «είναι ο ήρωας της ιστορίας, είναι τραγικό που μία γυναίκα έχασε την ζωή της όμως το πράγμα θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο» σημείωσε.
 
Η διεύθυνση και οι υπάλληλοι της εταιρείας Vaughan Foods στην οποία εργαζόταν ο Νόλεν βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. 
 
«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι από τα γεγονότα αυτά» αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, ενώ διευκρινίζεται ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη στο προσωπικό της.
 
Η τραγωδία αυτή εκτυλίσσεται μετά τους αποκεφαλισμούς υπηκόων χωρών της Δύσης που διέπραξαν τζιχαντιστές μαχητές, ενώ τα βίντεο όπου καταγράφονται οι αποκεφαλισμοί αυτοί αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, περιλαμβανομένων 3 από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που δρα στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και ενός αποκεφαλισμού από οργάνωση στην Αλγερία που συνδέεται με το ΙΚ. 
 
 
πηγή: www.tanea.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!