Κόσμος

14/05/2023 - 20:27

Τα αποτελέσματα έως τώρα: Ερντογάν 52,3% – Κιλιτσντάρογλου 41,82% (HaberTurk)

Μεγάλη η επιρροή Ερντογάν στην επαρχία

Έκλεισαν στην Τουρκία οι κάλπες με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταμετρήσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα

Το HaberTurk μεταδίδει πως με βάση το 45,7% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 52,3% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 41,82%. Η διαφορά τους βρίσκεται στις 11 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, πηγές του Κιλιτσντάρογλου αναφέρουν στο Reuters ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προηγείται με μικρή διαφορά του Ερντογάν. Νωρίτερα, ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Μεγάλη η επιρροή Ερντογάν στην επαρχία

Για να υπάρξει πιο σαφή εικόνα, εύλογο θα ήταν να «περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση», είπε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Άγκυρα, Πιέρρος Τζανετάκος. Τόνισε ότι φαίνεται από την αρχή να προηγείται με τόσο μεγάλο ποσοστό ο Ερντογάν, διότι η καταμέτρηση ξεκινά από περιφέρειες και όχι μεγάλα αστικά κέντρα. Στην επαρχία ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγαλύτερη επιρροή.

Αμφισβήτηση των έως τώρα αποτελεσμάτων από τους δημάρχους Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης – Το προβάδισμα Ερντογάν θα ανατραπεί

«Το ANADOLU δεν εκπληρώνει τον θεσμικό ρόλο του», είπε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ύστερα από κοινή δήλωσή του μες τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς. Οι δύο άντρες αμφισβήτησαν ξεκάθαρα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Κιλιτσντάρογλου θα είναι αυτός που θα προηγείται δήλωσαν οι δύο δήμαρχοι, ενώ συμπλήρωσαν ότι ενδεχομένως να είναι ο 13ος πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας.

Κάλεσαν τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης να ενημερώνονται έως αργά το βράδυ, τονίζοντας ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.

Αισιόδοξοι στο «στρατόπεδο» του Κιλιντσντάρογλου

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν επί του συνόλου, «άγγιζαν» ακόμη και το 80% υπέρ του Ερντογάν. «Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το πώς πρόκειται να εξελιχθεί η βραδιά», σημείωσε ο απεσταλμένος. Υπογράμμισε ακόμη ότι στο «στρατόπεδο» του Κιλιτσντλάρογλου, όπου βρίσκεται, είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.

 

ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!