Κόσμος

02/12/2013 - 01:33

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 63 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 63 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στη Νέα Υόρκη

yle="text-align: justify;">Τρένο της εταιρείας Metro-North Railroad εκτροχιάστηκε στον σταθμό Σπάιτεν Ντάιβιλ του Μπρονξ. Όπως αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, υπάρχουν τουλάχιστον 63 τραυματίες από τους οποίους οι έντεκα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των επιβατών.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για βαγόνια που έχουν καταλήξει στο νερό, γεγονός που διέψευσε η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η οποία πρόσθεσε ότι τέσσερα ή πέντε από τα επτά συνολικά βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν σε απόσταση 90 μέτρων βόρεια του σταθμού.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία, ενώ όπως μετέδωσε το CNN περίπου 130 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Τα δρομολόγια στη γραμμή Χάντσον έχουν διακοπεί προς το παρόν. Επιβάτης που κατάφερε και βγήκε μόνος του από το τρένο με ελαφρά τράυματα στο κεφάλι και τον αυχένα, δήλωσε στα αμερικανικά τηλεοπτικά μέσα ότι το τρένο κινείτο με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη. Τον εκτροχιασμό ανέφερε ο μηχανικός της αμαξοστοιχίας.

Το συγκεκριμένο τρένο συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Κονέκτικατ.



Πηγή: www.kathimerini.gr

Μοιράσου το άρθρο!