Λαβύρινθος

01/01/2014 - 00:06

14+14 ευχές για το 2014

pan style="background-color:#ffa500;">14 ευχές για το 2014.... 14 ευχές για τη Λέσβο....

  1. Αν ήμουν ο χάρτης της Λέσβου θα ήθελα το 2014 να γίνω κομμάτια… να γίνει επιτέλους η αναθεώρηση του «Καλλικράτη», να χωρίσει ο Δήμος Λέσβου σε τρεις τουλάχιστον Δήμους
  2. Αν ήμουν λιμάνι της Μυτιλήνης θα ευχόμουν το 2014 να με επισκέπτονται καθημερινά καράβια από τον Πειραιά., να με επισκέπτονται καράβια από τη Βόρεια Ελλάδα. Θα ευχόμουν να ξεκινήσουν τα έργα και να αποκτήσω αδελφάκι στο Σίγρι…
  3. Αν ήμουν «πύλη εισόδου»  στη Μυτιλήνη θα ευχόμουν να αποκτήσω παρέα το 2014 με τις πύλες εισόδου σε Πέτρα και Πλωμάρι.
  4. Αν ήμουν κάδος σκουπιδιών θα ήθελα το 2014 να με πλένουν συχνότερα και να με σέβονται οι πολίτες
  5. Αν ήμουν δρόμος στην πόλη της  Μυτιλήνης θα ήθελα να φιλοξενώ λιγότερα μηχανάκια και αυτοκίνητα, θα ήθελα να φιλοξενώ περισσότερα ποδήλατα. Και κάποιος το 2014 ας μου βουλώσει τις λακκούβες…
  6. Αν ήμουν παραλία της Λέσβου θα ήθελα να μην φιλοξενώ πρόσφυγες που τους φέρνει στο νησί η ανάγκη. Θα ήθελα να φιλοξενώ μόνο ψαράδες και χαρούμενος ανθρώπους που απολαμβάνουν το κολύμπι τους.
  7. Αν ήμουν το Δημαρχείο της Λέσβου θα ήθελα ο νέος μου ενοικιαστής να μένει περισσότερο χρόνο στο Δημαρχείο και να λύνει προβλήματα... βαρέθηκα τη μοναξιά και τη μιζέρια από την απουσία του Δημάρχου σε πανηγύρια, εκδηλώσεις και τελετές.
  8.  Αν ήμουν το γήπεδο της Μυτιλήνης θα ευχόμουν το 2014 να γίνω το στολίδι της Λέσβου και να φιλοξενώ με χαρά και περηφάνια τις νέες επιτυχίες της ΑΕΛ Καλλονής
  9. Αν ήμουν ελιά στη Λέσβο θα ευχόμουν οι φίλοι αγρότες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε μένα… ας φτιαχτούν επιτέλους οι αγροτικοί δρόμοι. Αν ήμουν ελιά θα ευχόμουν το 2014 να με προστατέψουν από το δάκο πριν να είναι αργά.
  10. Αν ήμουν η Επάνω Σκάλα θα ευχόμουν το 2014 να γίνει κάτι ουσιαστικό με την αναβάθμιση και…ρε παιδιά αρκετά φιλοξένησα το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Θα γίνει κάτι ή το θέμα έχει ξεχαστεί;
  11. Αν ήμουν ξενοδοχείο στη Λέσβο θα ήθελα να φιλοξενώ περισσότερους επισκέπτες και θα προσπαθούσα να τους κάνω να αγαπήσουν τον τόμο μου.
  12. Αν ήμουν Κέντρο Υγείας στη Λέσβο ή Αγροτικό Ιατρείο θα ήθελα να λειτουργώ και το 2014. Να χαρίζω την υγεία και την ασφάλεια σε όλους τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου
  13. Αν ήμουν παλέτα των χρωμάτων θα ήθελα να βάλω περισσότερο χρώμα στη Μυτιλήνη, στη Λέσβο. Να ζωγραφίσω με ομορφιά τις ασχήμιες, να αντιγράψω τα χρώματα που έχει η φύση της Λέσβου.
  14. Αν ήμουν Lesvosnews.net θα ήθελα το 2014 να φιλοξενώ μόνο ευχάριστες ειδήσεις για τη Λέσβο.

 

14 ευχές για το 2014 .... 14 ευχές για όλους....

  1. «Θα περάσει να γελάς». *  Ναι γέλα μου ακόμη και όταν οι καταστάσεις είναι ζόρικες. Μην φοβάσαι το γέλιο χαρίζει όμορφες ρυτίδες.
  2. «Δεν έχω χρόνο μάτια μου...δεν έχω χρόνο» *  Βρες χρόνο για ότι αγαπάς. Βρες χρόνο για την ομορφιά, για τη θάλασσα, για ότι σε κάνει να νιώθεις Άνθρωπος. Βρες χρόνο για όλα όσα γίνονται ζωή
  3. «Ό,τι φοβόσουν, έχει γίνει πια ο δρόμος σου» * Ναι ζούμε τους φόβους μας. Δεν θα σου πω το κλασικό «κάνε τους φόβους σου ποίηση».  Όχι αυτοί οι φόβοι δεν γίνονται ποίηση. Αυτοί οι φόβοι έχουν ανάγκη από τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Άπλωσε το χέρι σου, δες σου το απλώνει και ο άλλος…
  4. «Τώρα, που ξαναζούνε οι πρώτες μας αλήθειες δε σε κρατούν οι ψεύτικες βοήθειες» * Δες κατάματα τις αλήθειες που τόσα χρόνια είχες ξεχάσει. Κατανάλωσες «ψεύτικες βοήθειες» για άλλους ήταν ένα αμάξι μεγάλου κυβισμού για άλλους ήταν το «κεραμίδι» πολυτελείας. Γύρνα στο όνειρο, στην πρωταρχική αναζήτησή σου. Ναι στο μεγάλο, στο απλό.
  5. «Θα `μαι άγγελος με τους αγγέλους Θα `μαι σκυλί με τα σκυλιά» *  Ναι δεν μπορείς να είσαι «άγιος» στην εποχή των μνημονίων. Κατάλαβε με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να γίνεις φίλος ούτε του Λιάπη ούτε του Τομπούλογλου.
  6. «Μην μου χαρίσεις άλλη μάχη, πάλεψέ με Γίνε μια θάλασσα αφρισμένη, νίκησέ με» * Για τη μάχη του έρωτα μιλάω. «Δίψα ο έρωτας κι αρμύρα». Ναι δώσε τη μάχη σου για τον έρωτα. Είναι το μόνο πεδίο μάχης που δεν πρέπει ποτέ να φοβηθείς την ήττα.
  7. «Ύστερα λόγια στο χαρτί "Συγγνώμη, σ` αγαπώ πολύ" "Έίμαι `δω", α, ρε μαμά.» * Ναι υπάρχει για όλους μας τουλάχιστον μια πολύτιμη γυναίκα που μας χάρισε τη ζωή. Η μάνα! Να της δείξεις την αγάπη σου, μην ντρέπεσαι, μην  το ξεχνάς.
  8. «Κι όσο φεύγω μακριά σου το ξέρω πάντα ο ήλιος θα βγαίνει χωρίς να τον νοιάζει αν θα τα καταφέρω ή αν έρθεις ποτέ να με βρεις» * Ναι η ζωή πάντα θα προχωρά και αυτό τελικά είναι ευχή. Όλα μπορούν να γίνουν και χωρίς εμάς και χωρίς εκείνους. Εσύ όμως προχώρα, συνέχισε για το εφικτό και το ανέφικτο.
  9. «Χρόνια που πέρασαν μια χούφτα φύγαν σαν μια χούφτα αέρας ό,τι μου αφήσαν τσιγάρα, τα τσιγάρα μίας μέρας» * Κοίταξε το πέρασμα σου από τη ζωή… αέρας θα μείνει, τουλάχιστον άφησε και έναν αέρα ελευθερίας!
  10. «Και δε θα πιω άλλο νερό αν δεν το βρω σε ποταμό». * Λίγο πείσμα παραπάνω. Βάλε περισσότερο πείσμα το 2014 μέχρι να φθάσεις στο ποταμό, στην πηγή.
  11. «Πάμε ξανά απ`την αρχή πάμε να δούμε αν υπάρχει κάπου άλλη μια αρχή» * Να θυμάσαι ότι πάντα μπορείς να κάνεις μια νέα αρχή. Το τέλος είναι πάντα η αρχή για κάτι άλλο. Υπάρχει η νέα αρχή και το 2014 δες το ως νέα αρχή για ότι σε θλίβει…
  12. «Ζητούσα τα μεγάλα τα κυνήγια και της καρδιάς την πεινασμένη τη φωτιά» * Ζήτα περισσότερα για να χορτάσεις την πείνα σου. Όχι σε βάρος άλλων. Μπορείς να χορτάσεις την πείνα της φωτιάς σου κατακτώντας περισσότερα μαζί με τους άλλους. Χορταίνει η φωτιά όταν η λάβα καίει το άδικο
  13. «Με εννέα βήματα ζωής γενέθλια ήμερα τα οκτώ στη γη και σταθερά και το άλλο στον αέρα». * Κάποια στιγμή το 2014 θα έχεις γενέθλια. Χάρισε στον εαυτό σου άλλο ένα βήμα στον αέρα….
  14. «Στα είπα όλα ,φίλα με τώρα» *

( * Όλες οι ευχές ξεκινούν με στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου…)

 

Καλή Χρονιά – Χρόνια Πολλά

Υγεία για όλους

© Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!