Λαβύρινθος

07/04/2012 - 08:27

Λαβύρινθος...σκέψεων και γεγονότων

  • Δεν βλέπω και πολλούς συμπολίτες μου να ανησυχούν για την ημερομηνία των εκλογών. Τι 6, τι 13. Άντε και Οκτώβριο να πάνε τι θα αλλάξει; Αν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μία από τα ίδια τίποτα δεν θα αλλάξει.
  • Πάντως η προπαγάνδα στη Λέσβο ξεκίνησε. Κάθε μέρα και ένα πρόβλημα της Λέσβου λύνεται «κατόπιν ενεργειών μου». Προσβολή να διαβάζεις τέτοιες ανακοινώσεις, σκέψου και να τις γράφεις; Ζόρικη δουλειά να είσαι βουλευτής. Είχαμε και τη συζήτηση στη Βουλή για το «Καλλικράτη ΙΙ». Η Λέσβος παραμένει ένα Δήμος! Κάτι αδύναμες φωνές διαμαρτυρίας που δεν έφθασαν μέχρι το χαρτί του νομοθέτη.... όπως πάντα!
  • Ελπίζουμε τώρα το πρόβλημα να το λύσουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Κάθε μέρα έχουμε Δελτία Τύπου στη Λέσβο με μεταγραφές...οι περισσότεροι προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μετακίνηση πάνω από 20% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας της Λέσβου προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», προς το Σπύρο Γαληνό! Και ο πανικός στη ΝΟΔΕ Λέσβου πήρε και τη μορφή ανακοίνωσης. Φθάσαμε στο σημείο ΝΟΔΕ Λέσβου σ’ έναν ακριτικό νομό να σχολιάζει δηλώσεις του Καμμένου στο Mega! Θα δούμε άραγε κι άλλες τέτοιες κινήσεις που θυμίζουν πρωταπριλιά;
  • Πρωταπριλιά και το ψέμα του Lesvosnews για την πληρωμή της εγγύησης της αποφυλάκισης του Εφραίμ από την ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά έκανε το γύρω της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους ελάχιστους πλέον οπαδούς της Ευγενίας. Βέβαια το ψέμα μας αποκάλυψε και μια απλή αλήθεια: κανείς δεν αναρωτήθηκε που βρήκε ο Εφραίμ 300.000 ευρώ για την εγγύηση. Ψιλά γράμματα για τους ντήλερ της ενημέρωσης.
  • Η βδομάδα που πέρασε απορρόφησε τους κραδασμούς από τις συλλήψεις μαθητών με χασίς. Το σοκ δεν ήταν οι συλλήψεις αλλά ότι έχουμε εξοικειωθεί με όλο αυτό το σκηνικό. Μας την έπεσαν και δήθεν προοδευτικοί γιατί γράψαμε ως τίτλο «είδηση-σοκ». Οκ ρε μάγκες δίκιο έχετε , δεν είναι είδηση σοκ. Μια καλή εκδρομή πρέπει να έχει λίγο χασισάκι! Είναι must. Και αν καταλαβαίνεις ή βλέπεις  ότι το πρόβλημα είναι το χασίς τότε ίσως ξεχνάς ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά.
  • Ξεχνάς; Αλστχάιμερ! 2 ώρες στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτηση για να συμφωνήσουν. Υποκλινόμαστε στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Βουνάτσο. Μίλησε, συγκίνησε, έπεισε. Βλέπεις όποιος βιώνει το πρόβλημα στο περιβάλλον του ξέρει... Αυτό τελικά είναι το πρόβλημα πολλών πολιτικών ...ότι δεν νιώθουν , δεν βιώνουν!
  • Αγανάκτηση και οργή ένιωσαν φίλοι της ιστοσελίδας για το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας με τίτλο «τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη θύματος» . Ένα Δελτίο Τύπου που με βάση όσα έχουμε μάθει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μάλιστα η Αστυνομία δεν είχε πάει καθόλου στο συμβάν. Και ο οδηγός βοήθησε το θύμα. Ακόμη δεν έχουμε μάθει γιατί η Αστυνομία έβγαλε αυτή την ανακοίνωση. Εμείς από τη πλευρά μας αν και δε φέρουμε αποκλειστική ευθύνη ζητάμε συγνώμη από τον οδηγό και την οικογένεια του.
  • Υπερδιπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στο Βόρειο Αιγαίο. Η αυτοκτονία όμως στο Σύνταγμα συγκλόνισε. Ήταν πράξη πολιτικής αντίστασης. Βέβαια βγήκαν κάτι κάφροι του ΠΑΣΟΚ και ζητούσαν ευθύνες από τον αυτόχειρα. Και αυτοί οι κάφροι ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι, κάνεις δεν τους έχει συλλάβει για προσβολή νεκρού. Αλλά μην περιμένεις από μικρά ανθρωπάκια να καταλάβουν μεγάλες πράξεις που θέλουν θάρρος.
  • Η ανεργία οδηγεί στην αυτοχειρία...ευτυχώς στη Μυτιλήνη θα μας σώσει η «Ηλιαχίδα». Πάνω από 1100 άτομα έκαναν αίτηση για τα 5μηνα της «Ηλιαχτίδας». 5 μήνες δουλειά στο Δήμο με μισθούς εξαθλίωσης και τους Δημοτικούς Άρχοντες να μπαλώνουν τρύπες του Καλλικράτη. Είναι ο πολιτισμένος μεσαίωνας.
  • «Πολιτισμένος» είναι και φίλος που έχει βάλει στο μάτι το τοίχο στο Γενί Τζαμί. Οι aeolistas βαφούν και ..αυτός βρωμίζει. Πάντως διαθέτει χιούμορ.... «πεο -λιστας τσάι συμπάθεια και αλληλεγγύη» ήταν τα τελευταία του λόγια...πάνω στο τοίχο στο Γενι Τζαμί. Ας μη το παρακάνει όμως , καλύτερα να κουβεντιάσει τις διαφωνίες του με τους aeolistas. Μπορεί να βρει περισσότερη χαρά στη δημιουργία παρά στη καταστροφή.
  • Κατά τ’ άλλα ζούμε την προπασχαλινή άνοιξη. Στο κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας. Φοιτητές έφυγαν, φοιτητές επιστρέφουν στα σπίτια τους στη Μυτιλήνη. Η καθιερωμένη ανταλλαγή πληθυσμών.
  • Δεν ξέρω πόσοι νιώθουν το θείο δράμα, πόσοι αυτές τις μέρες θα είναι πιο κοντά στην εκκλησία. Μεγαλώνοντας ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα. Ενδεχομένως αυτό να μας εμποδίζει να νιώθουμε. Αλλά για το Πάσχα έχουμε ακόμη μέρες για περισσότερες σκέψεις...

Ραντεβού το άλλο Σάββατο ....Μεγάλο Σάββατο σε άλλο Λαβύρινθο

---------------------------------------

Λαβύρινθος.... σκέψεων και γεγονότων  -κάθε Σάββατο μαζί σας

Μοιράσου το άρθρο!