Λήμνος

06/01/2016 - 16:35

Αγιασμός των Υδάτων και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Λήμνο

Μ

ε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στη Μύρινα η ημέρα των Θεοφανίων. Την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ι.Μ. Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε η Ιερά Πομπή και η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο παλιό λιμάνι, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου.

 
Η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα παρουσία των αυτοδιοικητικών αρχών, της στρατιωτικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας, κατοίκων του Δήμου καθώς και επισκεπτών. 
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανίων, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτική Αρχής, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου.
 
Ο Σεβασμιότατος έδωσε τις ευχές του σε όλους τους παρευρισκόμενους και στην δημοτική αρχή.  Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης ευχήθηκε για το νέο έτος υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα.
 
 
Παρόντες στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Παπαλιάς και κ. Νίκος Μοσχάκης, ο Διοικητής της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Διοικητής της 130 ΣΜ, Σμήναρχος κ. Ιωάννης Παπαβασιλείου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Γιώργος Αρβανίτης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας κ. Κωνσταντίνος Τραντής, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και δημότες. 
Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας φέτος ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!