Λήμνος

25/01/2013 - 05:29

Αναφορά Ν. Σηφουνάκη προς τον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου

Αναφορά Ν. Σηφουνάκη προς τον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να καλυφθούν τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου, ζήτησε με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης.

Όπως επισημαίνει - σύμφωνα με επιστολή της Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων - η έλλειψη εκπαιδευτικών στερεί από τους μαθητές του ακριτικού νησιού τη δυνατότητα πρόσβασης σε γνώση για βασικά μαθήματα ειδικότητας, με ορατό πλέον τον κίνδυνο αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων στο τέλος της σχολικής περιόδου.

Ο κ. Σηφουνάκης, καλεί το αρμόδιο υπουργείο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα μας διέρχεται συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, να κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να αποτραπεί η άνιση αντιμετώπιση των μαθητών της ακριτικής Λήμνου και η υποβάθμιση του κρισιμότερο αγαθό για τη νέα μας γενιά, αυτό της γνώσης.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας

 

 

 

 

 

Aθήνα, 24/01/2013

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

 

 

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

 

Θέμα: «Σοβαρότατη δυσλειτουργία του ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου λόγω έλλειψης καθηγητών»

 

 

Αναστάτωση και σοβαρότατες δυσλειτουργίες  έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου – καθηγητές, μαθητές, γονείς - η έλλειψη καθηγητών στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Μούδρου Λήμνου.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων, η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ εκπνέει  το πρώτο τετράμηνο του εκπαιδευτικού έτους, στερεί από τους μαθητές του ακριτικού νησιού τη δυνατότητα πρόσβασης σε γνώση για βασικά μαθήματα ειδικότητας, στα οποία μάλιστα θα κληθούν να εξετασθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαΐου -  Ιουνίου!

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κενά εκπαιδευτικών στην ειδικότητα των ψυκτικών (3 καθηγητές - συνολικά 76 ώρες την εβδομάδα) και στην ειδικότητα των ηλεκτρολόγων (1 καθηγητής – συνολικά 19 ώρες την εβδομάδα).

Εύλογη είναι η οργή που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Μούδρου, καθώς δημιουργούνται άνισοι όροι συναγωνισμού για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Μούδρου μαθητών σε σχέση με μαθητές άλλων σχολείων της χώρας.

Επιβάλλεται, κ. Υπουργέ, άμεσα να καλυφθούν τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ήδη σοβαρή ζημία που έχουν υποστεί οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα μας διέρχεται συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να αποτρέπει καταστάσεις που υποβαθμίζουν το κρισιμότερο αγαθό για τη νέα μας γενιά, αυτό της γνώσης. Θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα. 

 

                                                            Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!