Λήμνος

20/07/2012 - 07:49

Αρνητικά θα ψηφίσει ο Γιαρμαδούρος Βαγγέλης για τις ανεμογενήτριες στη Λήμνο

Αρνητικά θα ψηφίσει ο Γιαρμαδούρος Βαγγέλης για τις ανεμογενήτριες στη Λήμνο.  Ο Β. Γιαρμαδούρος είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος  Λήμνου με την παράταξη "Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο" και από το Φεβρουάριο του 2011  έχει ανεξαρτητοποιηθεί

 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΡΜΑΔΟΥΡΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΝΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΛΗΜΝΟΥ  

Με αφορμή την διαδικασία της διαβούλευσης – ενημέρωσης, που αφορά την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών επάνω στο νησί της Λήμνου  και θέλοντας να υπάρχει διατυπωμένη η άποψη μου, ώστε να είναι αυτή γνωστή στους συμπατριώτες μας, έχω να προσθέσω πέραν της πολύ σύντομης τοποθέτησης μου στην διαδικασία που έγινε τα εξής:

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αντίθετος προς τις λεγόμενες εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το μέγεθος του έργου αυτού, ο αριθμός ανεμογεννητριών, το ύψος των πυλώνων και η διασπορά τους είναι τερατώδες για το νησί μας. Το νησί μας ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, μας καθιστά και εμάς τους κατοίκους ιδιαίτερα ευαίσθητους ως προς την ύπαρξη ενός τέτοιου έργου. Η μη ύπαρξη μιας χωροταξικής μελέτης βοηθάει τον κάθε επενδυτή να διατυπώνει απόψεις και προτάσεις που μας αφήνει στην ουσία εκτεθειμένους. Η επιλογή ώστε η Λήμνος να γίνει ουσιαστικά κέντρο παραγωγής αιολικής ενέργειας τέτοιου μεγέθους θα πρέπει πλέον να αναδιατυπωθεί – συζητηθεί με τους κατοίκους του νησιού μας. Πέραν της ψήφου μου που θα είναι αρνητική ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου αυτού, θεωρώ ότι αν και η απόφαση του Δήμου της Λήμνου είναι αρνητική τότε θα πρέπει να αναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει το σταμάτημα μιας τέτοιας καταστροφικής επένδυσης για το νησί μας. Η περιφέρεια Β. Αιγαίου μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει καμία δράση, η ενέργεια, και καμία πρόταση δεν έχει διατυπώσει αφήνοντας στην ουσία ακάλυπτο το νησί μας, για να μην πω, πως μόνον αυστηρά, και στα πλαίσια που ορίζει ο νομός κινείται. Γιατί… άραγε θεωρεί πως η συγκεκριμένη επένδυση πρέπει να γίνει; Γιατί… αυτό είναι για το καλό μας; Τέλος θα υποβάλλω πρόταση προς το περιφερειακό συμβούλιο ώστε κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους περιβαλλοντικούς όρους, να υπάρξει απόφαση για την μη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου ως προς την συγκεκριμένη επένδυση στο νησί μας… Οι όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν ως προς την ματαίωση του συγκεκριμένου έργου θα με βρουν συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο.

Με εκτίμηση Γιαρμαδούρος Βαγγέλης

Μοιράσου το άρθρο!