Λήμνος

07/06/2012 - 14:09

Εμπλοκή στο θέμα με τα αγριοκούνελα στη Λήμνο

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης ενημερώθηκε από αγρότες της Λήμνου για την εμπλοκή που παρουσιάζεται, στα όσα ήδη εξαγγέλθηκαν, για την αποτελεσματική  αντιμετώπιση των αγριοκούνελων του νησιού. Επικοινώνησε μάλιστα σήμερα με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και Ειδική Γραμματεία Δασών) και με βάση τις διαβεβαιώσεις που έλαβε, ενημερώνει σχετικά:  

  • Ως γνωστόν, η Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προώθησε ΚΥΑ των Υπουργών ΠΕΚΑ και Οικονομικών προκειμένου  να συσταθούν συνεργεία δίωξης  για τον έλεγχο του πληθυσμού του αγριοκούνελου στο νησί.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Μαΐου 2012.

Σε εφαρμογή της    Απόφασης η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει και τη σχετική  αρμοδιότητα έκανε πρόσκληση προς τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να    εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συγκρότηση των συνεργείων δίωξης, η προθεσμία για τη  δήλωση, έληξε χθές , 6.6.2012.

  •  Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων θα εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη απόφαση συγκρότησης συνεργείων από την αρμόδια Δ/νση Δασών του Νομού Λέσβου. Η αναγκαία πίστωση για την εφαρμογή των μέτρων θα μεταφερθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου άμεσα. Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος της πρώτης φάσης της δίωξης,  που λήγει στις 15-6-2012,  η δίωξη χωρίς άλλη διαδικασία θα συνεχιστεί από 15-9 μέχρι 30-11-2012.
  • Παρά τις εκλογές που μεσολάβησαν, που συνήθως επιφέρουν ραθυμία στην αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής, διαπιστώνει κανείς ότι τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που εξαγγέλθηκαν.  Εκτιμώ ότι με τις διαβεβαιώσεις που ζήτησα και έλαβα, ιδιαίτερα απ τον Ειδικό Γραμματέα Δασών Γ. Αμοργιανιώτη, δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αγριοκούνελων της Λήμνου και κατ επέκταση στον περιορισμό των ζημιών στην αγροτική παραγωγή, για τις οποίες η Πολιτεία, μέσω ΕΛΓΑ, κατέβαλλε ως τώρα μεγάλες αποζημιώσεις.

Μοιράσου το άρθρο!