Λήμνος

31/12/2014 - 17:45

Ενέργειες του Δήμου Λήμνου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

style="text-align: justify;">Με συντονισμένες ενέργειες ο Δήμος Λήμνου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού στο νησί μας. 
 
Εν αναμονή της επιδείνωσης του καιρού από χθες, Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ο Δήμος έθεσε όλα τα διαθέσιμα μέσα και το προσωπικό του σε ετοιμότητα, ενώ σήμερα, Τετάρτη, από τις 3:00 το πρωί και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την 88 ΣΔΙ, την 8η ΜΣΕΠ και την 130 Σμηναρχία Μάχης πραγματοποιούνται εκχιονισμοί σε διάφορα σημεία, στο αεροδρόμιο, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις τοπικές κοινότητες, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση. Επίσης,  υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται στην ηλεκτροδότηση.
 
Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και το προσωπικό του Δήμου μετέβησαν σε περιοχές όπου έγιναν παρεμβάσεις, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία σε βασικούς άξονες του οδικού δικτύου, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση προβλημάτων που εντοπίζονται κατά τόπους. 
 
Η λεωφόρος Δημοκρατίας στη Μύρινα έχει εκχιονιστεί και η κυκλοφορία διεξάγεται επί του παρόντος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
 
Οι δημότες καλούνται να μην μετακινούνται παρά μόνον εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
 
Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε με τους κατά τόπους Προέδρους ή με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους:
κ. Νίκο Μοσχάκη 697-5605395 (Δημοτική Ενότητα Μύρινας)
 
κ. Στέφανο Σαρρή 694-6863284 (Δημοτική Ενότητα Μούδρου)
 
κ. Γιώργο Σακαρίκο 694-2444931 (Δημοτική Ενότητα Νέας Κούταλης-Ατσικής)
Υπενθυμίζεται ότι οι δομές του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι χρήζουν αυτής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί μας. 
 
Το προσωπικό του προγράμματος κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ειδικές και έκτακτες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, όπως ηλικιωμένα μοναχικά άτομα, άτομα με κινητικές δυσκολίες ή οικονομικά ασθενή, προκειμένου να μην είναι απροστάτευτοι απέναντι στις συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων.
 
Σε περίπτωση ανάγκης δικής σας ή κάποιου συνανθρώπου μας παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Πρόεδρο του ΟΚΠΑ κ. Μαγδαληνή Τούφου- Σαράντη στο τηλέφωνο 697-6133489 ή με τους κατά τόπους αντιδημάρχους.
 

Μοιράσου το άρθρο!