Λήμνος

19/06/2014 - 20:20

Επίσκεψη Γ. Ζερδελή στην αντιεισαγγελέα Μυτιλήνης λόγω του νοσοκομείου Λήμνου

style="text-align: justify;"> 
Την αντιεισαγγελέα Μυτιλήνης επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής και της εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείου Λήμνου και αφορούν στην κάλυψη του νοσοκομείου με αναισθησιολόγο.
Κατέθεσε μάλιστα έγγραφη αναφορά-επιστολή του αναισθησιολόγου και προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου Δημήτρη Σταυρόπουλου, στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου, ενώ καταγγέλλει την αναπληρώτρια διευθύντρια του νοσοκομείου Λήμνου Ισμήνη Λυμπέρη για μη νόμιμες πράξεις και για μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος του.
 
 
Ακολουθεί η επιστολή:
 
Προς
Τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ.Βαρνάβα Δημήτριο
Τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Λήμνο κ. Μαδυτινό Κωνσταντίνο
Τον βουλευτή Λέσβου και υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Υγείας κ. Ζερδελή Ιωάννη
Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ
 
Κοινοποίηση: Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης
                       ΜΜΕ 
                       Υπουργό Υ&ΚΑ
                       Διοίκηση 2ης ΥΠΕ
 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας στέλνω αυτή την επιστολή σήμερα, ημέρα απεργίας κατά της μόνο κατ' ευφημισμό "Αξιολόγησης", για να κοινοποιήσω την επίθεση που δέχομαι ως εργαζόμενος, ως συνδικαλιστής, ως πολιτικά σκεπτόμενος και δρων, Η επίθεση αυτή εκπορεύεται από την Αναπληρώτρια Δ/τρια του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου και θεωρώ ότι είναι τόσο προσωπική όσο και πολιτική. Η Διοίκηση προσπαθώντας να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δεν διστάζει να παρανομεί και να αυθαιρετεί με στόχο τη φίμωση των ελεύθερων φωνών και την εργασιακή και προσωπική εξόντωση όσων διαφωνούν. Στα πλαίσια λοιπόν της "χρηστής" διοίκησης η Αν. Δ/τρια του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2013, έχει πράξει τα κάτωθι:
 
1) Με την με αρ. πρωτ 1086/14-2-2014 απόφασή της, αναστέλλει την απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου με την οποία είχα οριστεί διευθυντεύων του Αναισθησιολογικού Τμήματος. Αυτή η πράξη της είναι παράνομη αφού σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ορίζεται ότι ανάκληση της διοικητικής πράξης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από το αρμόδιο όργανο που την εξέδωσε. Άλλωστε αυτό παραδέχεται και ο Δ/τής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων στη με αρ.πρωτ.10520/30-5-2014 απάντησή του σε σχετική ένσταση που είχα καταθέσει με αρ.πρωτ.1254/21-2-2014. Παρόλα αυτά ακόμη εξακολουθώ να μην ασκώ τα καθήκοντα του διευθυντεύοντος του Τμήματος.
 
2) Με την με αρ.πρωτ.1087/14-2-2014 (λίγα λεπτά μετά την προηγούμενη) απόφασή της, ορίζει διευθυντεύουσα του Αναισθησιολογικού Τμήματος άλλη συνάδελφο, χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες που είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και μετά η απόφαση του ΔΣ.
 
Να επισημάνω εδώ ότι οι δύο παραπάνω διοικητικές πράξεις έχουν άμεση σχέση με την "Αξιολόγηση" που επιχειρείται να εφαρμοστεί!
 
3) Στις 30-5-2014 εκδίδει πρόγραμμα εφημέρευσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος για τον Ιούνιο, στο οποίο καλύπτεται μία(1) ημέρα από την διευθυντεύουσα, δέκα πέντε (15) ημέρες από εμένα και οι υπόλοιπες ημέρες μένουν ακάλυπτες ενώ η διευθυντεύουσα θα βρίσκεται σε εγκεκριμένα από την Αν. Δ/τρια ρεπό και άδειες.
 
4) Στις 12-6-2014 μου κοινοποιείται έγγραφο του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ με το οποίο μετακινείται η ΕΑ΄ Αναισθησιολόγος Αναστασοπούλου Δήμητρα από το Τζάνειο στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου "από 16 έως και 30 Ιουνίου 2014, για κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών της συγκεκριμένης Μονάδας". Αυτό ενώ η διευθυντεύουσα έχει ρεπό! Η μετακίνηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.
 
5) Στις 17-6-2014 με την με αρ.πρωτ. 4202 απάντηση της Αν. Δ/τριας σε σχετικό ερώτημά μου, μου γνωστοποιείται ότι "λόγω εκτάκτων αναγκών και αδυναμίας να καλυφθεί το Νοσοκομείο μας είτε από Αναισθησιολόγο του ΓΝ Πειραιά "Τζάνειο" είτε από Αναισθησιολόγο του ΓΝ Μυτιλήνης "Βοστάνειο" και σύμφωνα με το ΦΕΚ 118/Α/15-5-2014 (άρθρο 43, παρ. 1ειδ. iv) καλείστε να καλύψετε τις εφημερίες του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου έως και τις 20-6-2014".Αυτές τις ημέρες η διευθυντεύουσα έχει ρεπό!
 
6) Την ίδια ημέρα 17-6-2014 εκδίδει νέο πρόγραμμα εφημεριών για τον Ιούνιο του 2014, στο οποίο εφημερεύει η διευθυντεύουσα μόνο την 1η Ιουνίου, εγώ από 2 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου, και η συνάδελφος Κατσαδώρου Αθηνά (που υπηρετεί στο ΓΝ Χίου) από 21-6-2014 έως και 30-6-2014. Όπως αναφέρει η ίδια η Αν. Δ/τρια (στην αιτιολογία απόρριψης αιτήσεώς μου για ρεπό εφημεριών) για τη μετακίνηση της συναδέλφου από τη Χίο μόνο προφορική συνεννόηση υπάρχει με τον Δ/τή του ΓΝ Χίου και τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ. Κι αυτά ενώ η διευθυντεύουσα έχει ρεπό!
 
Μετά από όλες αυτές τις παρανομίες (παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, παράβαση του Δημοσιουπαλληλικού Κώδικα,παράβαση του ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α΄) άρθρο 99) και τις διοικητικές αυθαιρεσίες, που υποσκάπτουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, και μην έχοντας άλλο τρόπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μου, υπέβαλα Δήλωση Επίσχεσης Εργασίας λόγω μη καταβληθέντων οφειλών (περίπου 7000 ευρώ) του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου προς εμένα για πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησα από το Μάιο του 2012 έως σήμερα.
Να τονίσω τέλος ότι παρόμοιες πρακτικές όπως και πρακτικές εκφοβισμού μέσω πειθαρχικών και άλλων διώξεων έχω βιώσει και στο παρελθόν από διοικήσεις του ιδίου ήθους που δρούσαν ως εκτελεστικά όργανα των ίδιων πολιτικών.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες οι οποίες πιστεύω ότι μαζί με την αγωνιστικότητα των εργαζομένων θα συμβάλλουν στην εξαφάνιση φαινομένων όπως αυτά που σας περιέγραψα και θα βοηθήσουν στην ανασύσταση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας μέσα σε ένα κλίμα Δημοκρατίας και Ελευθερίας.
 
Με τιμή
Σταυρόπουλος Δημήτριος
Αναισθησιολόγος ΕΑ΄
Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου
 
 

Μοιράσου το άρθρο!