Λήμνος

19/12/2012 - 05:32

Επίσκεψη Ν. Σηφουνάκη στη Λήμνο

Επίσκεψη Ν. Σηφουνάκη στη Λήμνο

yle="text-align: justify;">Tην Λήμνο επισκέφθηκε το διήμερο Κυριακής 16 και Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2012 ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης.

Κατά την παραμονή του στο νησί, επισκέφθηκε τον Κοντιά, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους, και τη Δευτέρα περιόδευσε στην αγορά της Μύρινας και συζήτησε με καταστηματάρχες και πολίτες για τα προβλήματα του νησιού, αλλά και ευρύτερα για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για έξοδο από τη κρίση.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Νίκος Σηφουνάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ και την Τρίτη το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100, όπου, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στη επιχειρηθείσα συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Μυτιλήνης, επισημαίνοντας ότι «η διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Λήμνου είναι αναγκαία, ωστόσο, πέρα από την αναγκαία διοικητική αυτονομία, δεν δικαιολογείται με τίποτα η τεράστια σπατάλη στην ιατροφαρμακευτική δαπάνη, που στην Ελλάδα είναι – ανά κάτοικο - υψηλότερη ακόμη και από τη Γαλλία των 60 εκατ. και πλέον κατοίκων!». Ο κ. Σηφουνάκης, σημείωσε ότι «η διενέργεια ενιαίων διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, θα έπρεπε να ισχύει όχι μόνο σε επίπεδο Νοσοκομείων Λήμνου και Λέσβου, αλλά και για όλα τα νοσοκομεία του Αιγαίου».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 14/12/2012 ο κ. Σηφουνάκης είχε συναντηθεί στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, όπου συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα του νησιού, δηλώνοντας την πρόθεσή του να βοηθήσει, όπου είναι εφικτό, στην προώθηση λύσεων.  

Από Δευτέρα, ο κ. Σηφουνάκης βρίσκεται στη Μυτιλήνη.

Μοιράσου το άρθρο!