Λήμνος

30/10/2013 - 15:25

Επιστολή Δημ.Λήμνου προς Υπ.Ναυτιλίας και Αιγαίου για υποβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λήμνου με Λαύριο

Επιστολή Δημ.Λήμνου προς Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου για υποβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λήμνου με Λαύριο

yle="text-align: justify;">Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Όπως ήδη γνωρίζετε η Λήμνος το τελευταίο διάστημα υφίσταται για ακόμη μία φορά την υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Λαύριο λόγω της δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ  «AQUA MARIA» σε αντικατάσταση του πλοίου «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» για τη δίμηνη ετήσια ακινησία.
Στο διάστημα αυτό τα ήδη οξυμένα προβλήματα επιδεινώθηκαν καθώς η φόρτωση οχημάτων στο «AQUA MARIA» όπως προκύπτει και από τα συνημμένα έγγραφα δεν εξυπηρετούσε τον ελάχιστο αριθμό φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων που προβλέπονται από τη σύμβαση, καθώς για άγνωστους σε μας λόγους δεν αξιοποιούσε την προβλεπόμενη από τη σύμβαση επιφάνεια φόρτωσης.
Γνωρίζετε επίσης καλά ότι η γενική κατάσταση αυτού του πλοίου σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των επιβατών είναι κατώτερη κάθε ανεκτού ορίου, γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε την ομόφωνη αντίθεση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού.
Τέλος, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί το πλοίο «AQUA MARIA» δεν καλύπτει τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζονται από τη σύμβαση.
Οι υπηρεσίες σας μας είχαν ενημερώσει ότι το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» θα επανέλθει στη γραμμή από 1η Νοεμβρίου 2013 αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός γι αυτό.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθείτε άμεσα της εφαρμογής των συμβατικών όρων και της νομιμότητας.     

    
Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λήμνου
Αντώνης Χατζηδιαμαντής

 

Μοιράσου το άρθρο!