Λήμνος

09/01/2014 - 16:00

Έργα στα αλιευτικά καταφύγια Κοντιά και Νέας Κούταλης Λήμνου

style="text-align: justify;"> 
Μετά από μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια ολοκλήρωσης των τεχνικών μελετών και συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των αλιευτικών καταφυγίων Ν. Κούταλης και Κοντιά ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται για την ένταξη και του αλιευτικού καταφυγίου του Άγιου Ερμολάου Ατσικής.
 
Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, υπέγραψε το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων του έργου: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ  ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ Δ. Δ. KONTIA», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013». Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν, νέος προσήνεμος μόλος, νέα παραλιακά κρηπιδώματα και γλίστρα. Επίσης θα ανακατασκευαστούν τα υφιστάμενα κρηπιδώματα. Μετά τις παρεμβάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο της Τοπικής Κοινότητας Κοντιά θα επιτρέπεται ο ασφαλής ελλιμενισμός σε τουλάχιστον 53 αλιευτικά σκάφη.
 
Την ίδια ημέρα υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Λήμνου και το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων του έργου: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ Δ.Δ. ΝΕΑΣ ΚΟΥΤΑΛΗΣ», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013». Στο πλαίσιο αυτού του έργου θα γίνει επέκταση του προσήνεμου μόλου καθώς και εξωτερική θωράκιση του με φυσικούς ογκολίθους, ανακατασκευή του πρώτου τμήματος του μόλου καθώς και νέα προβλήτα. Τα έργα εκσυγχρονισμού του αλιευτικού καταφυγίου της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κούταλης θα επιτρέπουν τον ασφαλή ελλιμενισμό σε τουλάχιστον 63 σκάφη.
 
Οι ανωτέρω πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.
 
Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών η Λήμνος θα διαθέτει πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα αλιευτικών καταφυγίων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη τόσο της αλιείας όσο και του θαλάσσιου τουρισμού.
 

Μοιράσου το άρθρο!