Λήμνος

11/09/2014 - 21:39

Ερώτηση Γ. Ζερδελή για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας Λήμνου

style="text-align: justify;"> 
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 
Θέμα: Άμεση τοποθέτηση έκτης νηπιαγωγού στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας Λήμνου
 
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας της Λήμνου, καθώς ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της Διεύθυνσης Π.Ε. Λέσβου να μη στείλει μία επιπλέον νηπιαγωγό, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο είναι εγγεγραμμένα 81 παιδιά. Η διεύθυνση έδωσε εντολή να φύγουν 14 παιδιά του κλασικού τμήματος από το σχολείο μέσω κλήρωσης και να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα, απλά τα προηγούμενα χρόνια είχε ρυθμιστεί από τους γονείς, καθώς επίσης και από το συνδικαλιστικό όργανο της Α’θμιας Εκπαίδευσης.
Επειδή τα 14 παιδιά για τα οποία δόθηκε εντολή από τη Διεύθυνση να μετακινηθούν είναι προ νήπια και τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να επιστρέψουν στο ίδιο Νηπιαγωγείο βάσει της γεωγραφικής κατανομής.
Επειδή το 3ο Νηπιαγωγείο, όπως ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο γονέων, διαθέτει αίθουσα για να στεγαστεί μια ακόμη τάξη και είναι τελείως αντιπαιδαγωγικό να γίνεται κλήρωση για το ποια παιδιά θα πρέπει να μετακινηθούν από το σχολείο. 
 
Επειδή με το να μετακινούνται 14 παιδιά, δηλαδή ένα ολόκληρο τμήμα, αφήνουμε πίσω ένα τμήμα 24 παιδιών αντί να δημιουργηθούν δυο τμήματα των 19 παιδιών.
Επειδή με το να μετακινούμε παιδιά σε άλλα σχολεία δεν λύνουμε κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς το θέμα θα προκύψει ξανά.
Επειδή η δωρεάν Δημόσια Παιδεία είναι στοιχειώδης και συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του κράτους για όλα τα παιδιά της ελληνικής επικρατείας.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να γίνει άμεσα τοποθέτηση έκτης Νηπιαγωγού στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας στη Λήμνο ;
 
Ο ερωτών βουλευτής 
Γιάννης Ζερδελής
 

Μοιράσου το άρθρο!