Λήμνος

15/10/2014 - 18:04

Ερώτηση Βογιατζή προς τον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείου Λήμνου

style="text-align: justify;"> 
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Λήμνου. 
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής στην Ερώτησή του, μετά τα πλείστα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό στον τοπικό Τύπο, αλλά και τις πρόσφατες παραιτήσεις ιατρών, το Νοσοκομείο της Λήμνου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.
«Η εύρυθμη όμως λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού είναι εξαιρετικής σημασίας για τους κατοίκους, όπως έχω κατά καιρούς επισημάνει προς τους τ. Υπουργούς Υγείας, καθώς πρόκειται για ένα παραμεθόριο νησί του Β. Αιγαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πάσχοντες που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης. Θα πρέπει δηλαδή, οι κάτοικοι να μπορούν να απολαμβάνουν στο νησί τους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται, χωρίς να απαιτείται από αυτούς να μετακινηθούν αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς και άρα να επιβαρυνθούν τόσο με έξοδα μετακίνησης όσο και με έξοδα διαμονής εκτός τόπου κατοικίας», δηλώνει ο Βουλευτής.
 
Με δεδομένα συνεπώς, αφενός τη ρήτρα της νησιωτικότητας και αφετέρου την ανάγκη να υποστηρίξουμε έμπρακτα την ίση μεταχείριση και πρόσβαση των ασθενών σε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς διακρίσεις και ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής, ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λήμνου και να εγγυηθεί την εύρυθμη στο εξής λειτουργία του και με ποιον τρόπο.
 

Μοιράσου το άρθρο!