Λήμνος

07/02/2013 - 12:26

ΓΚΑΦΑ! Η Λήμνος ανήκει στο Δήμο Λέσβου... με βάση το Υπουργείο Οικονομικών!

ΓΚΑΦΑ! Η Λήμνος ανήκει στο Δήμο Λέσβου... με βάση  το Υπουργείο Οικονομικών!

Απίστευτη γκάφα του Υπουργείου Οικονομικών όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Λήμνου. Με αφορμή μια διαθήκη ... το Υπουργείο ενοποίησε Λέσβο και Λήμνο.

Η Όλγα Σαχτούρη, ήταν σύζυγος του πρέσβη Αντωνίου Σαχτούρη (απόγονου της γνωστής οικογενείας των θαλασσομάχων του Εικοσιένα από την Ύδρα) και θυγατέρα του ευεργέτη του χωριού του Κοντοπουλίου Εμμανουήλ Δημητριάδη.
Ο εκτελεστής της διαθήκης της, είχε προτείνει ότι ο σκοπός που έταξε στην διαθήκη της, η διαθέτης Όλγα Σαχτούρη-Δημητριάδου μπορεί να πραγματοποιηθεί επωφελέστερα και πληρέστερα, εάν η κληρονομιά διατεθεί σε σε φιλανθρωπικά και ευαγή ιδρύματα της Λήμνου.
Η πρόταση όμως της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας & Εθνικών Κληροδοτημάτων, Δ/νσης Εθνικών Κληροδοτημάτων - Τμήμα Α', για την περιουσία της Όλγας Σαχτούρη είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "...να περιέλθει αυτή σε ήδη υπάρχον Ορφανοτροφείο Θηλέων στην Αθήνα(π.χ. στο "Χριστοδουλίδειο Ορφανοτροφείο Θηλέων" που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι Αττικής)." ή
"....να περιέλθει στο Δήμο Λέσβου προκειμένου τα έσοδα αυτής να διατίθενται για τον αιτούμενο σκοπό...".
Ο Υπουργός Οικονομικών στηριζόμενος στις προτάσεις της Γενικής Διεύθυνσης συμφωνεί και προτείνει τα χρήματα από την πώληση της περιουσίας να δοθούν είτε στο "Χριστοδουλίδειο Ορφανοτροφείο Θηλέων" στο Χαϊδάρι ή στον "ενοποιημένο Δήμο Λέσβου (στον οποίο πλέον υπάγεται και η Λήμνος)".

Μοιράσου το άρθρο!