Λήμνος

13/11/2015 - 06:40

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον Άγιο Ευστράτιο - Ιατρική φροντίδα και μαθήματα πρώτων βοηθειών

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Πολυκλινηκή του Ολυμπιακού Χωριού οργανώνει επίσκεψη στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου κλιμακίου γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, συνοδευόμενη από δύο κινητές ιατρικές μονάδες στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015.

 

Στους κατοίκους του νησιού, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις, θα δοθούν μαθήματα πρώτων βοηθειών, ομιλίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς από ψυχολόγους και ομιλίες για τη διατροφή και την καλή υγεία.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Ομιλία-συζήτηση Στην κεντρική αίθουσα του δημαρχείου Κυριακή 15/11 Ώρα 13:00-14:00 «Διατροφή και Τρόπος Ζωής - Χοληστερίνη και Υγεία της Καρδιάς»
  • «Σχολή Γονέων» Σαββάτο 14 & Κυριακή 15 Νοεμβρίου 11:00-13:00  συμβουλευτική υποστήριξη γονέων συζήτηση γύρω από θέματα που προκύπτουν από τις ανάγκες των ίδιων των συμμετεχόντων (ανάπτυξη παιδιών, δυσκολίες επικοινωνίας γονέων - παιδιών, διαχείριση καθημερινών θεμάτων, δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών, ενδυνάμωση συμμετεχόντων σε συναισθηματικό επίπεδο).
  • Σαββάτο 14 Νοεμβρίου «Πρώιμη Διάγνωση Ψυχικών Διαταραχών στα παιδιά» 16:00-17:00 για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης Όλες οι ανωτέρω δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Μεγάλη αίθουσα του δημαρχείου

Μοιράσου το άρθρο!