Λήμνος

31/10/2013 - 18:55

Κατάθεση τροπολογίας για Νοσοκομείο Λήμνου από το Ν.Σηφουνάκη

 Κατάθεση τροπολογίας για Νοσοκομείο Λήμνου από το Ν.Σηφουνάκη

yle="text-align: justify;">Τροπολογία προκειμένου το Νοσοκομείο Λήμνου να αποκτήσει τη διοικητική και οργανωτική του αυτοτέλεια κατέθεσε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις».

Συνεπής με ό,τι μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει, ο κ. Σηφουνάκης, στην αιτιλογική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσε, τονίζει ότι η ενοποίηση του Νοσοκομείου Λήμνου με το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης δημιούργησε δυσχέρειες τόσο ως προς την διοικητική τους λειτουργία όσο και ως προς την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους κατοίκους των νησιών. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι τα δύο νοσοκομεία θα μπορούν να πραγματοποιούν ενιαίες προμήθειες ιατροφαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση του κόστους και τον εξορθολογισμό της εν γένει λειτουργίας τους.

Ο κ. Σηφουνάκης καλεί τον Υπουργό Υγείας να αποδεχθεί την τροπολογία, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, ικανοποιώντας ένα πάγιο, δίκαιο αίτημα κατοίκων και φορέων της Λήμνου.
 

Μοιράσου το άρθρο!