Λήμνος

10/03/2016 - 19:58

Λήμνος: Συνάντηση εργασίας για την Aegean Regatta

Σ

ήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου  συνάντηση εργασίας υπό τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μοσχάκη, με θέμα την προετοιμασία της φετινής Aegean Regatta, καθώς η Μύρινα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό και θα φιλοξενήσει σκάφη και πληρώματα στις 21 και 22 Αυγούστου.

 

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Γιώργος Αρβανίτης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, κ. Χαράλαμπος Δαλαβίτσος, ο Πρόεδρος του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου κ. Νίκος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Δημήτρης Σφενδύλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας κ. Αδαμαντία Γαροφαλλίδου Παπούλκα,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου κ. Γιάννης Λυτσάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Φώτης Τζελβελής και τα μέλη του Συλλόγου κ. Ηλίας Πατσαρίσος, κ. Τάσος Αναγνωστόπουλος και κ. Μάνος Μαυράκης. 

Σύμφωνα με το οριστικό πρόγραμμα των αγώνων, εναρκτήριος σταθμός των αγώνων θα είναι η μαρίνα του Πόρτο Καρρά στη Χαλκιδική και η διαδρομή θα είναι Πόρτο Καρρά (20-21/8 2016), Μύρινα (21-22/8/2016), Άγιος Ευστράτιος (23/8/2016), Μόλυβος (24-25/8/2016) και ο τερματισμός θα γίνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης (26-27/8/2016).

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μοσχάκης, η προσέγγιση των σκαφών στη Λήμνο αναμένεται το βράδυ της 21ης  Αυγούστου, όπου θα παραμείνουν και στις 22 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση στο λιμάνι της Μύρινας, όπου θα γίνουν οι απονομές και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Η αναχώρησή τους αναμένεται το πρωί της 23ης Αυγούστου.

Η Λήμνος αναμένεται υποδεχθεί τις ημέρες εκείνες περί τα 60 σκάφη και περί τους 600 συμμετέχοντες στον αγώνα.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι «είναι μια πρόκληση για μας να πετύχουμε», ενώ  ανέλυσε μία σειρά από ενέργειες στις οποίες ο Δήμος και οι φορείς χρειάζεται να προχωρήσουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν τις ημέρες εκείνες και η Λήμνος να ανταποκριθεί επιτυχώς.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οργανωτικά ζητήματα και προτάσεις σχετικές με την κεντρική εκδήλωση και πιθανές άλλες εκδηλώσεις και δράσεις που θα πλαισιώσουν το γεγονός, θέματα αρμοδιοτήτων του Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, θέματα φιλοξενίας και θέματα υποδοχής των πληρωμάτων.

Σύντομα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση, για την περαιτέρω διευθέτηση των διαφόρων θεμάτων.

 

Μοιράσου το άρθρο!