Λήμνος

14/05/2023 - 20:17

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μύρινα της Λήμνου

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μύρινα της Λήμνου/// Έστειλε το μήνυμα για επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό

Σε μεγάλη για τα δεδομένα της Λήμνου προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο λιμάνι της Μύρινας, το Σάββατο 13 Μαΐου, μίλησαν ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Αιγαίου του κόμματος, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λέσβου και εκ νέου υποψήφια και ο Σπύρος Πλάντζος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό από τη Λήμνο.

  Ο Σπύρος Πλάντζος είπε ότι  οι κομμουνιστές στη Λήμνο βρεθήκαμε ξανά και ξανά με τους μαζικούς φορείς του νησιού τα σωματεία εργαζομένων, τους αγρότοκτηνοτρόφους, τους υγειονομικούς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, γιατί ξέρετε το ΚΚΕ δεσμεύεται καθημερινά απέναντι στο λαό, καταθέτοντας όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή και όχι μόνο προεκλογικά.

  Το ΚΚΕ ήταν μπροστά στις διεκδικήσεις για στελέχωση του νοσοκομείου της Λήμνου, του ιατρείου του πρώην ΙΚΑ και των αγροτικών ιατρείων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τακτικές με σύγχρονα πλοία, για φτηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά σε συνδυασμό με τα αιτήματα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου της Λήμνου με μόνιμο προσωπικό, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, για τη στελέχωση των σχολείων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, και την εξασφάλιση σχολικών κτηρίων ασφαλών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς,  για τρίτο παιδικό σταθμό, για βρεφικό σταθμό, για κρατικές υποδομές στήριξης των νέων ζευγαριών, για τη δωρεάν παραχώρηση γηπέδων, αθλητικών χώρων, χώρων πολιτισμού, σε ερασιτεχνικούς  αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού των νησιών μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών και επαγγελματιών των νησιών μας που πλήττονταν από την πανδημία. Ήταν μπροστά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή του φυσικού πλούτου του νησιού μας, ενάντια στην καταστροφή των μελισσοκόμων, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, από τις επενδύσεις για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα που, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, φουσκώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος για τον λαό και αποδίδουν τρελά κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

xd

  Είπε ότι είναι βέβαιο ότι μετά τις εκλογές οι υποψήφιοι βουλευτές των άλλων κομμάτων στο νησί θα εξαφανιστούν και πάλι από τους αγώνες του λημνιακού λαού όπως ήταν εξαφανισμένοι και το προηγούμενο διάστημα, ή θα βγαίνουν για να υποστηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της όποιας κυβέρνησης προκύψει.

  Γι’ αυτό στις εκλογές της 21ης του Μάη στηρίζουμε το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατή η φωνή του λαού και της νεολαίας των νησιών μας.

Κάνουμε πλατύ κάλεσμα στη νεολαία να το κάνει όπως στις φοιτητικές εκλογές που ανέδειξε ξανά την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη και να στηρίξει το νεότερο σε σύνθεση και ιδέες ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Η Μαρία Κομνηνάκα είπε ότι το ΚΚΕ έφερε στη βουλή με δεκάδες ερωτήσεις αναφορές και τροπολογίες, κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, κάθε αίτημα και διεκδίκηση σωματείων και μαζικών φορέων των νησιών μας Λέσβου, Λήμνου και Άη Στράτη.

Ο λαός των νησιών μας αναγνωρίζει, είπε, την καθημερινή δράση των κομμουνιστών και ξέρει ότι θα είναι δίπλα του και την επόμενη μέρα των εκλογών, γι’ αυτό θα εκλέξει ξανά  κομμουνιστή βουλευτή στο νομό που ξέρει ότι θα εκπροσωπεί τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στη Βουλή. 

4

Και γι’ αυτό είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι ονειρεύονται βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη θέση του κομμουνιστή βουλευτή ή δεύτερο βουλευτή της ΝΔ στο νομό!

Ο Παναγιώτης Μεντρέκας είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφού ψήφισαν τα τρία μνημόνια, το ένα χειρότερο από το άλλο, έχουν ήδη συμφωνήσει και ψηφίσει το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο υπερμνημόνιο που προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα για κερδοφόρες επενδύσεις του κεφαλαίου και νέα βάρη για το λαό. Γι’ αυτό και η πλειοδοσία σε υποσχέσεις και παροχές από τα κόμματα αυτά που εντείνονται μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, είναι ψεύτικες.

Άλλωστε, αποκαλύφθηκαν όλη την τετραετία όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά 50% και 70% τα νομοσχέδια της ΝΔ και όλοι μαζί καταψήφισαν τις δεκάδες τροπολογίες και τα σχέδια νόμου του ΚΚΕ για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, όπως ήταν για παράδειγμα η προστασία της πρώτης κατοικίας, η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης, το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.  

Η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα στηρίζεται στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα αυτών των κομμάτων, αλλά και άλλων που εμφανίζονται ως αντισυστημικά, όπως το ΜΕΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη, που έχει χαρακτηρίσει καλό το 70% των μνημονίων, που έστειλε επιστολή στήριξης στη Βουλή του 3ου μνημονίου και δήλωσε ότι θα ξεπουλούσε τον ΟΣΕ για ένα ευρώ. Αυτό το κομμάτιασμα και ξεπούλημα του ΟΣΕ από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και που προχώρησαν και προχωρούν σε εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, που οδηγούν σε άλλα Τέμπη.

d

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις Μητσοτάκη για νατοϊκά νησιά και είπε ότι   αυτές εκφράζουν και την πολιτική σύμπλευσης και των άλλων κομμάτων με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των συνόρων και στη λογική της συν διαχείρισης του ορυκτού πλούτου  του Αιγαίου που βάζει σε περιπέτειες και σε κίνδυνο το λαό των νησιών μας που θα είναι θύμα των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

  Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε σε εργαλειοποίηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, στη δημιουργία φυλακών ψυχών στα νησιά μας. Είναι η πολιτική που εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στο  έδαφος της Ουκρανίας και που καθιστά το λαό μας στόχο αντιποίνων.

Τέλος, είπε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών με δυνατό ΚΚΕ, θα είναι δυνατή μια κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με αντιλαϊκό πρόγραμμα.

  Κάλεσε τα μέλη, τους φίλους και του οπαδούς του κόμματος και της ΚΝΕ να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη του ψηφοδέλτιου μέχρι την ημέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου, για να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών.  

Μοιράσου το άρθρο!