Λήμνος

02/01/2014 - 06:55

Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία από το Ρεπανίδη της Λήμνου

yle="text-align: justify;">Πριν από δυο χρόνια τέτοιες μέρες, οι εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Λήμνου. Επισκέφτηκαν τα χωριά της Λήμνου για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο.

Κάποια στιγμή βρέθηκαν στο χωριό Ρεπανίδη της Λήμνου.

Και χωρίστηκαν σε ομάδες των δυο η κάθε μια και μοίρασαν το χωριό ώστε να επισκεφτούν πόρτα πόρτα όλα τα σπίτια.

Κάποια στιγμή μια ομάδα από τις εθελόντριες βρέθηκε στις παρυφές του χωριού, όπου από μακριά είδαν μια μαυροφορεμένη γιαγιά να κάθεται στο σκλι έξω από το φτωχικό της.

Έτσι όπως την είδαν από μακριά σκέφτηκαν να μην προσεγγίσουν την γιαγιά και να της ζητήσουν βοήθεια στον έρανο τους και την προσπέρασαν .

Όμως προς έκπληξη τους άκουσαν πίσω τους μια φωνή να λέει :

« Βρε κοπέλες εμένα γιατί με προσπερνάτε έτσι ;»

Οι εθελόντριες ξαφνιασμένες κοίταξαν η μια την άλλη και πήγαν να ψελλίσουν. Μα γιαγιά …..

Πριν καν προλάβουν να συνέλθουν από την έκπληξη τους λέει η γιαγιά:

«Έμαθα ότι θα έρθετε και όλη μέρα κάθομαι και σας περιμένω»

Και ανοίγει την χούφτα της και μέσα είχε ένα χαρτονόμισμα τον είκοσι ευρω.

Και συνέχισε….

«Εμένα μη με προσπερνάτε έτσι γιατί σας χρωστάω πολλά. Μια γυναίκα σαν εσάς, κάθισε δίπλα στον βαριά τραυματισμένο γιο μου στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έγραψε το γράμμα του γιου μου προς εμένα.»

Στην συνέχεια αγκάλιασε και φίλησε τις εθελόντριες και τις είπε ότι όσο ζει να μην ξανά προσπεράσουν έτσι το σπίτι της .

Η εθελόντρια που μας μετέφερε την ιστορία, δεν μας έδωσε περισσότερα στοιχεία και ζήτησε να μην αναφερθούν ποτέ τα στοιχεία της, απλά αποφάσισε τωρα να μας μεταφέρει την ιστορία, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αφύπνισης στους άλλους συνανθρώπους που θα μπορούσαν έστω ελάχιστα να βοηθήσουν και δεν το κάνουν…

 

LimnosReport.gr

Μοιράσου το άρθρο!