Λήμνος

20/01/2015 - 16:12

«Ναοί και Ξωκλήσια της Λήμνου» - Επίσκεψη Ν. Σηφουνάκη

Τη Λήμνο επισκέφτηκε το διήμερο 18 & 19 Ιανουαρίου 2015 ο Νίκος Σηφουνάκης και διαδοχικά συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο, τον Έπαρχο Λήμνου κ. Β. Γιαρμαδούρο και το Δήμαρχο Λήμνου κ. Δ. Μαρινάκη. 

Σκοπός της επίσκεψής του να ευχαριστήσει το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την μακρόχρονη εποικοδομητική συνεργασία που είχαν και που απέδωσε καρπούς με κοινές δράσεις, όπως η αναστήλωση του Μητροπολιτικού Ναού της Αγ. Τριάδας στη Μύρινα, αλλά και άλλων αξιόλογων εκκλησιαστικών μνημείων στους οικισμούς του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στη μνημειώδη έκδοση «Ναοί και Ξωκλήσια της Λήμνου», αποτέλεσμα επίπονης εργασίας, με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων, στην οποία καταγράφεται με σχέδια και κείμενα όλος ο πλούτος των εκκλησιαστικών μνημείων της Λήμνου, όπως ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Ρεπανίδι, που αποκαταστήθηκε υποδειγματικά.

Στις συναντήσεις με τον κ. Έπαρχο και τον κ. Δήμαρχο, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη δημόσια υποδομή που δημιουργήθηκε στη Λήμνο, χάρη στη συνεργασία που είχε διαχρονικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έτσι η Λήμνος διαθέτει σήμερα μία δημόσια υποδομή, που δεν συναντάμε σε κανένα άλλο νησί, όπως το Νέο Νοσοκομείο, το Νέο κτηριακό συγκρότημα του αεροδρομίου, το Νέο λιμάνι στη Μύρινα, αλλά και τα λιμενικά έργα σε Μούδρο, Πλάκα, τον Άι Στράτη κ.α., το Νέο αθλητικό στάδιο, την άρτια οδοποιία του νησιού.

Επίσης, ιδιαίτερα στάθηκε στο χώρο του πολιτισμού με τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους της Πολιόχνης, της Μύρινας, στα Καβείρια, την αναστήλωση του θεάτρου της Ηφαιστείας, που καθιστά τη Λήμνο το μόνο νησί που διαθέτει αναστηλωμένο και λειτουργόν αρχαίο θέατρο, την αγορά και ανακαίνιση του Κινηματοθεάτρου Μαρούλα, την ανάπλαση της αγοράς, του Λιμανιού και την αναστήλωση μεγάλου μέρους του Γενοβέζικου Κάστρου στη Μύρινα κ.ά. Τέλος, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Νίκος Σηφουνάκης διαβεβαίωσε τις τοπικές Αρχές ότι θα εξακολουθεί να είναι στη διάθεση όλων των φορέων του νησιού και τους πολίτες του, με τους οποίους δημιούργησε ακατάληπτους δεσμούς.

Μοιράσου το άρθρο!