Λήμνος

17/02/2014 - 20:27

Ο Δήμος Λήμνου συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών-Επιστολή Δημάρχου

 
Ο Δήμος Λήμνου συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών, για τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα τους. Οι αγρότες, όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων υφίστανται τις συνέπειες μιας πολιτικής, που μόνο προβλήματα συσσωρεύει, χωρίς να οδηγεί, σε διέξοδο από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.
 
Για τα ειδικότερα τοπικά προβλήματα και ιδίως για το τεράστιο πρόβλημα των καταστροφών της παραγωγής αλλά και του περιβάλλοντος, από τα αγριοκούνελα, ο Δήμος Λήμνου έχει καταθέσει έγκαιρα, πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία προκλητικά αγνοήθηκε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
 
Ο Δήμος είναι έτοιμος, ακόμα και καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να παρακινήσει και τους καθ' ύλη αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Οι αγρότες πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, από κοινού με τους εργαζόμενους και την αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας πρέπει να έχει ξεκάθαρο στόχο και αποδέκτες τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής και να μην στρέφεται ενάντια στην κοινωνία που υποφέρει. 
 
Ο αγώνας είναι συνολικός και ενωτικός, γιατί τα προβλήματα μας αφορούν όλους.
 
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή προς τον Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη:
 
κ. Υπουργέ
 
Μέσα στα γενικότερα προβλήματα των αγροτών και την διεκδίκηση των αιτημάτων τους, θέλουμε για μια ακόμη φορά να επιστήσουμε την προσοχή σας, στο τεράστιο πρόβλημα των καταστροφών της παραγωγής αλλά και του περιβάλλοντος, από τα αγριοκούνελα στη Λήμνο. 
Για το πρόβλημα αυτό, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αποτελεσματική ενέργεια, εκτός από τα ατελέσφορα μέτρα της περιορισμένης επιδότησης του κυνηγιού και τις ερευνητικές εργασίες, για την χρήση παγίδων. 
Ο Δήμος Λήμνου έχει καταθέσει έγκαιρα πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση, για την επίλυση του προβλήματος, η οποία προκλητικά αγνοήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και τον ΕΛΓΑ.
Η ένταση του προβλήματος είναι τέτοια που οδηγεί σε καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, επιδεινώνει τα ήδη τεράστια προβλήματα των αγροτών, ερημοποιεί την εύφορη γη της Λήμνου και καταστρέφει κάθε μελλοντική προοπτική ανάπτυξης.
Σας καλούμε επιτέλους να ασχοληθείτε σοβαρά με το πρόβλημα, να κινητοποιήσετε τις υπηρεσίες σας και να διαθέσετε τους απαιτούμενους πόρους και μέσα για την αντιμετώπιση του.
Ο Δήμος Λήμνου συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών για τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα τους και απαιτεί από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!