Λήμνος

14/05/2014 - 14:36

Ο Γ. Ζερδελής επισκέφθηκε τη Λήμνο

style="text-align: justify;"> 
Ο βουλευτής του ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής επισκέφτηκε την  Λήμνο εν όψει των εκλογών .
 
Την Κυριακή 11 Μάιου παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αγλαΐας Κυρίτση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία ΟΤΕ Μύρινας. Ο Γιάννης Ζερδελής υπενθύμισε στους συγκεντρωμένους   το πόσο επίκαιρο είναι το ποίημα του Μπρέχτ  «…αυτοί που κλέβουν το φαί από το τραπέζι κηρύσσουν την λιτότητα…»
Την επόμενη μέρα ο βουλευτής  μαζί με την Υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή  επισκέφτηκαν το Επαρχείο Μύρινας όπου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους  καθώς επίσης  και την Κεντρική Αγορά της Μύρινας οπού συζήτησαν με πολίτες τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.
 
Την Τρίτη 13  Μάιου ο Γιάννης Ζερδελής μαζί με υποψήφιους του Συνδυασμού Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή της Αγλαΐας Κυρίτση  επισκέφτηκαν το ΙΚΑ της Μύρινας όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της ανασφάλιστης εργασίας καθώς επίσης και τον  κίνδυνο που διατρέχουν άμεσα οι εργοδότες- οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων με άμεση κατάσχεση των περιουσιών τους  από συσσωρευμένες οφειλές. Έπειτα επισκέφτηκαν το ιατρείο του ΠΕΔΥ Λήμνου και διαπίστωσαν την αδυναμία λειτουργίας του λόγω της έλλειψης ιατρού. Η απουσία  Πρωτοβάθμιας Υγείας από το νησί της Λήμνου υποδηλώνει την πλήρη απαξίωση της Δημόσιας Υγείας από το αρμόδιο Υπουργείο για το νησί της Λήμνου.
 
Κατόπιν, ο βουλευτής έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς απαντώντας σε ερωτήσεις για τρέχοντα θέματα τις επικαιρότητας, την πολιτική κατάσταση και τις εκλογές.
 
Στην συνέχεια ο βουλευτής  μαζί με περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού της Αγλαΐας Κυρίτση συναντήθηκε με το νεοεκλεγέν προεδρείο του συλλόγου των φοιτητών του τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Λήμνο «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής». Οι φοιτητές παρουσίασαν στο βουλευτή εκτενέστατα το οξυμμένο πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού, το οποίο αν δεν επιλυθεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αναστολή της λειτουργίας της σχολής της Λήμνου. Οι ελλείψεις σε υποδομές, στέγαση και διοικητικό προσωπικό συζητήθηκαν επίσης καθώς και η συμβολή του ιδίου του τμήματος στην τοπική κοινωνία της Λήμνου.
 
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο βουλευτής έκανε την εξής δήλωση: « Το κράτος έχει αποσυρθεί από το νησί της Λήμνου. Η ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης μπορεί να ξεκινήσει από  τις εκλογές αυτής της Κυριακής, για να διαλέξουμε με την ψήφο μας μια ζωή με αξιοπρέπεια».
 
 

Μοιράσου το άρθρο!