Λήμνος

02/07/2019 - 18:02

O Γιάννης Μπουρνούς στη Λήμνο

Τη Λήμνο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.

Κατά την παραμονή του στο νησί, περιόδευσε με τον Λημνιό συνυποψήφιό του, Γιώργο Κότσαλη και κλιμάκιο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στα χωριά Λιβαδοχώρι, καλλιθέα και Νέα Κουτάλη.

Επίσης, είχε συνάντηση με ομάδα νέων Λημνιών και περιόδευσε στη Μύρινα..

Είχε τέλος την ευκαιρία να δώσει ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς FM100 και Ράδιο Λήμνος. 

 

Με αφορμή την περιοδεία στη Λήμνο, ο Γ. Μπουρνούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Λήμνος προχωρά μπροστά. Με πολύ καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε σχέση με το παρελθόν του αποκλεισμού της, χάρη στις πολύχρονες κινητοποιήσεις των κατοίκων της και την ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη μέσω της δρομολόγησης μεγαλύτερου πλοίου από το Λαύριο, στόχος για τον οποίο δεσμεύτηκα στους Λημνιούς συμπολίτες μας ότι θα αγωνιστούμε μαζί το επόμενο διάστημα, εφόσον με επιλέξουν ως εκπρόσωπο του Νομού μας στο κοινοβούλιο. 

Με πρόοδο στον τουρισμό (και λόγω της καλύτερης διασύνδεσης του νησιού), που μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη μέσα από προγράμματα (πχ με χρηματοδότηση από το ΕΠΑΝΕΚ) για την επανάχρηση του αρχιτεκτονικού αποθέματος του νησιού, αλλά και στοχευμένη προβολή για την προσέλκυση αναγκαίων επενδύσεων στον ξενοδοχειακό τομέα.

Με έργα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.    

Με τη θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και την πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση, ενέργεια κ.α., που μπορεί να ανακουφίσει από την καταναγκαστική αύξηση (λόγω της απαίτησης της ΕΕ) του συντελεστή ΦΠΑ.

Με τους Λημνιούς συμπολίτες μας συζητήσαμε και για το νοσοκομείο. Εντάχθηκαν χρηματοδοτήσεις για ανακαίνιση και εξοπλισμό και έγιναν προσλήψεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, ενώ αναμένεται η διοικητική αυτονόμηση του νοσοκομείου από το Βοστάνειο της Μυτιλήνης. 

Παρόλα αυτά, έχουμε μπροστά μας να επιλύσουμε την έλλειψη γιατρών και, εφόσον τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναείναι στην κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας έχει έτοιμο σχέδιο παροχής οικονομικών και άλλων κινήτρων σε γιατρούς και στις οικογένειές τους, ώστε να μην μένουν κενές οι θέσεις που προκήρυχθηκαν την προηγούμενη περίοδο και θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα.

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, και τον Αϊ Στράτη που δεν είχα δυστυχώς την ευκαιρία να επισκεφτώ: Η κυβέρνησή μας ανακοίνωσε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και σειρά φοροελαφρύνσεων για τα νησιά με λιγότερους από 1000 κατοίκους, ως κίνητρα για την διαμονή των ανθρώπων σε αυτά.

Η Λήμνος είναι ένα πανέμορφο κομμάτι του Νομού μας και έχει τις δυνατότητες και τους άξιους ανθρώπους που χρειάζονται, για να προχωρήσει μπροστά με ακόμα πιο γοργά βήματα. Φεύγοντας για την Μυτιλήνη, υποσχέθηκα στους Λημνιούς φίλους, ότι θα τους επισκεφθώ ξανά πολύ σύντομα!».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!