Λήμνος

09/10/2012 - 13:51

Ο Γιάννης Ζερδελής στη Λήμνο

 Ο Γιάννης Ζερδελής στη Λήμνο

 

Ο βουλευτής του νομού Λέσβου Γιάννης Ζερδελής επισκέφτηκε το νησί της Λήμνου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 8ης Οκτωβρίου και την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Λήμνου.
Το πρωί της Δευτέρας παραβρέθηκε στις κεντρικές εκδηλώσεις στο Μούδρο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας παρέστη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμαρχου της Λήμνου με θέμα τα προβλήματα του νησιού. Στη σύσκεψη ο Γιάννης Ζερδελής τοποθετήθηκε για τα παρακάτω ζητήματα:
Το πρόγραμμα «ΑΙΓΑΙΑ ΖΕΥΞΗ» και την επένδυση «ΡΟΚΑΣ» για τις ανεμογεννήτριες, με την εκτίμηση ότι το μέγεθος του έργου θα αλλάξει ριζικά και ταυτόχρονα αρνητικά τη μορφή του νησιού.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την ακτοπλοϊκή του συγκοινωνία τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της Λήμνου δικαιούνται αξιοπρεπείς, ασφαλείς και συχνές συγκοινωνίες.
Την οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείου Λήμνου τόσο λόγω της οργανικής υποβάθμισης όσο και της ελλιπούς απόδοσης χρηματικών πόρων από την πολιτεία.
Τα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο περιέρχεται σε αδιέξοδο λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να εξαντλήσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου τις δυνατότητες που του δίνονται από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κατεύθυνση της επίλυσης των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Τόνισε, όμως, παράλληλα, ότι οι πολιτικές που έχουν φέρει σε απόγνωση την κοινωνία ανατρέπονται όχι μόνο με παρεμβάσεις εντός της βουλής αλλά κυρίως με το συντονισμένο και ανυποχώρητο αγώνα των ίδιων των πληττόμενων πολιτών
 
 

Μοιράσου το άρθρο!