Λήμνος

15/05/2014 - 13:03

Παραίτηση Τσανταρλιώτη- Αγανάκτηση για τα προβλήματα με την ακτοπλοΐα

style="text-align: justify;"> 
κε Δήμαρχε
 
Από τη στιγμή που μου αναθέσατε την αρμοδιότητα για τις συγκοινωνίες προσπάθησα να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δίνοντας όλες μου τις δυνάμεις για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των Λημνιών χωρίς να διστάσω να συγκρουστώ με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα.
 Οι κοινοί μας αγώνες είναι γνωστοί σε όλους τους Λημνιούς αλλά και τους κατοίκους του Β. Αιγαίου.
Το τελευταίο όμως διάστημα διαπιστώνω με τεράστια απογοήτευση ότι οι προσπάθειες όχι μόνο δεν στηρίζονται αλλά ουσιαστικά συναντούν την αδιαφορία και την έλλειψη προσπάθειας τόσο από τους κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την παρούσα Κυβέρνηση. 
Αποκορύφωμα αυτής της αδιαφορίας ήταν η αδυναμία να συμβάλλουν στην αποδοχή του αιτήματος συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας αλλά και η έλλειψη κάθε σχετικής αναφοράς προς τον Πρωθυπουργό όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του στη Λέσβο που δεν έκανε καμία αναφορά στο πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Β. Αιγαίο αλλά κυρίως η Λήμνος.
Η απογοήτευση μου εντείνεται και λόγω της στάσης και των δηλώσεων Δημοτικών Συμβούλων και Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων οι οποίες αμφισβητούν τους αγώνες των Λημνιών θεωρώντας ότι «θυμώσαμε» την Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου η οποία μας «τιμωρεί» μη εφαρμόζοντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Στις 4 Ιουνίου στο Εφετείο της Μυτιλήνης θα συνεχιστεί η δικαστική μας «δίωξη» από την ναυτιλιακή εταιρία που επιμένει να ταλαιπωρεί το νησί αλλά και να διώκει τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Λήμνου.
Αφήνω τη στάση αυτή να την κρίνει ο Λαός της Λήμνου που αγωνίστηκε για το δίκαιο αίτημα του. Θυμίζω ότι στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 5/2/2014 ο ίδιος ο Διευθυντής της ΝΕΛ κ. Αβραντίνης αναγνώρισε πως οι νησιώτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται ότι η εταιρία δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων και το πρόβλημα θα λυθεί πλέον από το Υπουργείο και τις Τράπεζες που ελέγχουν πλέον την ακτοπλοΐα.
 
κε Δήμαρχε
Νιώθω πως δεν έχουμε καμιά βοήθεια για την επίλυση του μεγαλύτερου διαχρονικού προβλήματος του νησιού γιατί απλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση από τους κυβερνώντες.
Για τους παραπάνω λόγους με λύπη και αγανάκτηση αναγκάζομαι να σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την συγκεκριμένη αρμοδιότητα – ευθύνη των συγκοινωνιών για το Δήμο Λήμνου που μου έχετε αναθέσει.       
 
Παναγιώτης Τσανταρλιώτης 
Αντιδήμαρχος Δήμου Λήμνου
 

Μοιράσου το άρθρο!