Λήμνος

03/05/2023 - 18:05

Στη Λήμνο η Βάσω Χοχλάκα - Δήλωση για τη σημασία της ιστορικής μνήμης

Στην επιμνημόσυνη δέηση, στο συμμαχικό κοιμητήριο του Μούδρου, στη Λήμνο, προς τιμήν των πεσόντων που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία της Καλλίπολης, παρέστη σήμερα το πρωί η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Χοχλάκα μαζί με τη συνυποψήφια του ΠΑΣΟΚ κ. Μαγδαληνή Τούφου.

Την τελετή μνήμης Anzac ως γνωστό,  τίμησε με την παρουσία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρέστησαν ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας David Hurley, Πρέσβεις των χωρών που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία ενώ έδωσαν το παρών και υψηλά κυβερνητικά στελέχη της χώρας μας κι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η κ. Χοχλάκα, η οποία απ’ την Πρωτομαγιά επισκέπτεται το νησί, με δήλωσή της αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τη σύγχρονη Ελλάδα, η ιστορική μνήμη, καθώς και η απόδοση τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. 

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε – ανέφερε η υποψήφια βουλευτής της εκλογικής Περιφέρειας Λέσβου – και να παραδειγματιζόμαστε από το σύνολο της ιστορίας μας, ακόμη και από τις δύσκολες σελίδες της, όπως εν προκειμένω η εκστρατεία της Καλλίπολης, απαρχή μιας σειράς ηττών των συμμάχων».

 

Βασιλική Χοχλάκα

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 

Λέσβου - Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου

Μοιράσου το άρθρο!